A cheltuit sume exorbitante pentru organizarea unui concert grandios la Nisporeni, însă nu fost prezent la eveniment. Este vorba de oligarhul Vladimir Plahotniuc, care a început deja să împartă daruri electorale.

Şeful PD şi-a trimis însă subalternii la eveniment, pe preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, premierul Pavel Filip, dar şi pe ministra Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

„Domnul Plahotniuc, din motive obiective, nu poate fi alături. M-a rugat să vă transmit că întotdeauna va fi alături”, a declarat Pavel Filip de pe scenă.

Un discurs înflăcărat a susţinut şi speakerul Andrian Candu, iar ministra Monica Babuc, i-a ţinut să-i mulţumească lui Plahotniuc „pentru multiplele sale acte de susţinere a culturii”.

Şi preşedintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeş, care deşi a fost ales în funcţie din partea PL, ulterior a aderat la PD, a ţinut să-i mulţumească lui Plahotniuc. „Îi mulţumesc lui Vlad Plahotniuc pentru că a reuşit ca, chiar de la începutul anului, nisporenenii să fie la o aşa înălţime”, a spus Verdeş.

La concertul finanţat de fundaţia oligarhului Vladimir Plahotniuc „Edelweiss” au acceptat să evolueze Carla`s Dreams, 3 Sud Est, Antonia, Adriana Ochişanu, Formaţia Lume şi Akord.

Evenimentul a fost susţinut şi de alte primării din raion, controlate de PD, care le-a organizat oamenilor transport gratuit până la Nisporeni.

La fel ca şi alte concerte cu iz politic organizate de Plahotniuc, şi cel de astăzi a fost relatat pe larg de către presa afiliată acestuia. Canal 2 şi Publika au transmite în direct concertul.

Sursa:jurnal.md

(268 accesari)