Cârligul lui Plahotniuc, de Vasile Năstase

Imagine implicită

vasilePrestația CNI (SRL) din Republica Moldova este una descalificantă, la prima vedere. Adică, din punctul de vedere al societății, al normei legale, al bunului simț. Dar dacă privim lucrurile din alt unghi de vedere, ne dăm seama că nu e tocmai așa. De vină suntem noi, cetățenii, pentru că nu înțelegem menirea adevărată a acestui Consiliu! Or, activitatea de până acum a brigăzii lui Donciu Cenei (SRL) demonstrează că aceasta are misiunea de a LEGALIZA fărădelegile bandiților. 

Să ne explicăm.

Scrie presa independentă de tună despre averile nedeclarate ale antiprocurorilor și ale antijudecătorilor. Ale lui Plahotniuc și ale găștii sale nesățioase. Ale Contrabandiștilor și rudelor sale „milionărite” peste noapte. Le filmează, le arată, le documentează. În acest moment societatea înțelege că acești indivizi sunt corupți, în afara legii. Și atunci intervine Donciu Cenei (SRL). Chipurile, se autosesizează și noi ne bucurăm ca naivii proști sau ca proștii naivi: „Ați auzit, s-a autosesizat Donciu Cenei, e serioasă treaba, a umflat-o coruptul!!! ”

În realitate, autosesizarea lui Donciu Cenei este una coordonată cu cei care i-au dat fotoliu și ușă de metal după care să se ascundă de oameni și de mass-media. În realitate, are menirea de a legaliza crimele demnitarilor-bandiți! Dacă înainte de autosesizare acesta (banditul) se simțea cumva timorat, înfricoșat, speriat, după ședința comisiei lui Donciu Cenei (SRL) lucrurile se schimbă radical! Individul „verificat” devine din susceptibil de corupție un cetățean curat ca lacrima, cu DOCUMENT la mână! Ați văzut, va zice acesta, Donciu Cenei (SRL) mi-a dat o hârtie care mă declară nevinovat!

Dar cum rămâne cu imaginile, documentele, declarațiile false de avere? Ha-ha! Ele nu au valoare juridică, asta a constatat Donciu Cenei (SRL) din cârligul lui Plahotniuc. Moldova, harta iadului hoției…