GRAWE_CARATCazul companiei Grawe Carat a ajuns în vizorul Consiliului Concurenţei. Instituţia spune că a iniţiat o investigaţie pentru a stabili dacă Biroul Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule a întreprins acţiuni anti-concurenţiale atunci când a decis să-i retragă investitorului austriac dreptul de a vinde certificate de Carte Verde.

„A fost depusă o plângere de către compania Grawe Carat. Noi ne-am intâlnit cu conducerea acestei firme și am pornit procesul de investigație. În momentul în care o să avem primele rezultate o să vă oferim toată informția. Urmează să constatăm dacă sunt sau nu acţiuni anti-concurențiale”, a declarat, pentru Jurnal TV, președintele Consiliului Concurenței, Viorica Cărare.

Dacă se vor constata înţelegeri de cartel între companiile din componenţa Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule, agenţii economici riscă sancţiuni în valoare de 5% din cifra de afaceri, a mai spus Viorica Cărare.

Investigaţia Consiliului Concurenţei vine după ce cel mai mare investitor european de pe piaţa asigurărilor susţine că este supus unui atac anticoncurenţial pentru a fi exclus din sistem.

Compania Grawe Carat acuză Biroul Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule că i-a retras ilegal autorizaţia de eliberare a certificatelor Carte Verde.

Investitorii austrieci spun că, astfel, competitorii lor vor să-i elimine pentru a avea o poziţie monopolistă.

Responsabilii de la Biroul Naţional al Asiguratoriilor de Autovehicule nu au fost de găsit nici astăzi pentru a comenta acuzaţiile.

Sursa: jurnal.md

(237 accesari)