Cazul protestatarilor reţinuţi: Imagini care demonstrează că anume poliţiştii au indicat locul unde să parcheze microbuzul // VIDEO

Imagine implicită

Doi participanţi la manifestaţia antiguvernamentală de ieri au fost reţinuţi. Este vorba despre Ion Matasevici, proprietarul microbuzului în care a fost transportat echipamentul pentru sonorizarea protestului din faţa postului public de televiziune, şi Alexei Alexeev, care era la volanul maşinii. Ambii au fost reţinuţi pentru 72 de ore. 

Ion Matasevici i-a declarat avocatului său că anume poliţiştii i-au indicat locul unde să parcheze microbuzul. Fapt confirmat şi de imaginile surprinse de către echipa Jurnal TV. Din imagini se vede că vehiculul se deplasa cu viteză extrem de redusă, dar la un moment dat, poliţiştii au stopat microbuzul cu mai multe lovituri pe capotă şi pe parbriz, iar şoferul Alexei Alexeev a fost forţat să coboare.

După ce a fost împins şi agresat de poliţişti, el a fost reţinut. Ulterior, bărbatul a fost lăsat să plece ca a doua zi dimineaţa să fie din nou escortat la poliţie.

Avocatul lui Matasevici declară că reţinerea acestuia este nejustificată şi are mai multe semne de întrebare.

Chiar şi aşa, şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că atât şoferul, cât şi proprietarul microbuzului au fost reţinuţi pentru comportament agresiv. Mai mult, Cavcaliuc a afirmat că şoferul ar fi fugit de la faţa locului.

Menţionăm că Ion Matasevici a mai fost supus represiunilor. În urma protestului din luna aprilie a anului trecut, el a fost reţinut, alături de alţi trei manifestanţi, fiind suspectat de implicare în dezordini în masă. Au urmat mai multe şedinţe de judecată, după care a fost eliberat.

Procesul, care nu s-a încheiat deocamdată, este monitorizat de reprezentanţii mai multor misiuni diplomatice şi organizaţii internaţionale, care au condamnat atitudinea puterii faţă de protestatari.

Iar astăzi, postul de televiziune Publika a difuzat un material în care îl acuză pe Matasevici de violenţe faţă de poliţişti, care ar fi fost comise anterior, însă în imaginile difuzate de respectivul canal apare cu totul altă persoană.

Sursa:jurnal.md