Glasul

Articolul „Agrarienii au câștigat alegerile?”, publicat în săptămânalul nostru „Glasul Națiunii”, numărul 22 iunie curent, a făcut să fim sesizați în judecată de către Partidul Democrat Agrar din Moldova în persoana vicepreședintelui P.D.A.M., Talmațchi Aurel, cât și personal de către Moțpan Dumitru, Andronic Nicolae, Angheli Fiodor, Zabunov Ivan, Diacov Dumitru, membri ai aceluaiași partid.

E clar de la început, că Partidul de guvernământ vrea să demonstreze de câtă putere dispune pentru a pune opoziția la punct sau chiar de a fi desființată.

Judecata va decide dacă adevărul din articolul publicat, adevăr divulgat deja până acum și în alte publicații de opoziție de la noi, vizând aceleași persoane care acum se prezintă în calitate de reclamanți, nu va fi acelaș adevăr cunoscut de multă vreme.

Din ceea ce publicăm mai jos, un lucru e clar: reclamanții și-au formulat odată și împreună „reclamațiile”, pe care apoi le-au dactilografiat cu numele respectiv.

Deci, ce vor agrarienii reclamanți?

Dânșii consideră că „frazele” din articol sunt „falsuri și calomnii fabricate premeditat care lezează demnitatea în onoarea de om și cetățean” atât al P.D.A.M. cât și a celor vizați în articol.

Or, Proiectul de legi privind presa aprobat de Parlament, vine, prin intervențiile prezenților reclamanților, să anticipeze funcțiile ce și le asumă Dictatura, persoană pe care dânșii o și reprezintă?!

Dacă mergem de pe calea democrației, unde partidele de guvernământ și cele democratice, de opoziție, trebuie să merite aceleași legi, atunci, de ce un organ de presă independent este sesizat în judecată, normal fiind să se polemizeze cu dânsul?

Sau, e clar, că se duce o luptă politică deschisă cu opoziția, deci, nu se admite altceva nimic decât politica Partidului Mare, iar adevărul despre dânșii este considerat drept fals și calomnie?

Să credem, că valoarea acțiunii, cât și sancțiunile materiale aplicate redacției revistei „Glasul Națiunii” și autorului în valori atât de fabuloase sunt anume soldele pe care așteaptă să le încaseze reclamanții astăzi în perioada de criză economică pe drumul economiei de piață?

Suntem departe de acest gând, însă întrevedem miza pe care se contează și cu siguranță câștigată, când avocatul tuturor reclamanților este aceeași persoană Grițco din cazul judiciar Snegur – Roșca.

Le aducem tuturor la cunoștință, că procesul este anunțat marți, pe 28 iunie, orele 14:00, la Tribunalul Centru din Chișinău, strada Bulgară, 43.

GLASUL NAȚIUNII

(142 accesari)