Cea mai mare bancă din Rusia suspectată în Ucraina de finanţarea separatiştilor

Imagine postare

Parchetul ucrainean a deschis o anchetă împotriva băncii publice ruse Sberbank, suspectată de “finanţare a terorismului”, a declarat joi procurorul general interimar Oleg Mahniţki. Banca califică ca nefondate aceste acuzaţii şi a cerut retragerea lor

„Am deschis o anchetă privind Sberbank” în baza articolului din codul penal privind ‘finanţarea terorismului’, a precizat Mahniţki pentru canalul de televiziune privat Kanal 5. Potrivit procurorului general 14 bănci din Ucraina sunt suspectate că finanţează separatismului. Totodată el a anunţat că au fost iniţiate 300 de cauze penale privind finanţarea separatismului şi terorismului.

Sberbank a respins acuzaţiile şi susţine că nu a primit de la Procuratura din Ucraina vreo dovadă în acest sens.

De asemenea în ultimele zile autorităţile din Ucraina au depistat mai multe cazuri când sume uriaşe de ani erau depistate la pasageri în trenurile ce vin din Crimeea. Într-un caz a fost vorba de o sumă de 5 milioane de hrivne (circa 400.000 de dolari). bani  tranzacţii  şi a anunţat că împotriva lor a fost întreruptă. Peste 300 de afaceri ilegale se află în atenţia justiţiei’, a declarat el, fără a face alte precizări.

sursa: Adevarul