mita-plahaSute de documente care ar viza schemele cu implicarea off-shore-urilor lui Vlad Plahotniuc au apărut pe site-ul www.offshoreplaha.wordpress.com.

Cei care au publicat documentele scriu cel care se consideră „stăpânul Moldovei fură țara de mulți ani prin intermediul off-shor-urilor înregistrate pe numele unor persoane apropiate”.

„Aici puteți găsi documente despre schemele sale. Sunt informații-bombă. Pe pagina principală este publicată doar o parte din documente, iar restul le puteți găsi aci”, se mai arată pe site.

În documentele publicate apar diferite nume, printre care Olga Dnestrean, Olesea Munteanu, Valeria Munteanu, Denis Dmitriev, Nina Schitco etc.

Tot acolo este arătat că actualul spicher Andrian Candu solicita, în 2010, perfectarea documentelor pentru modificarea actelor de constituire a ÎCS „Angel-S” în legătură cu schimbarea fondatorului, dar a semnat şi o serie de tranzacţii care ţineau de „Finpar”.

Printre documentele făcute publice apare și o listă care cuprinde numele a mai multor persoane care au deținut funcții de răspundere. În dreptul fiecăruia apar anumite sume de bani. În total ar fi vorba de 866 mii de dolari. Astfel, în fruptul fostului procuror general, Valeriu Gurbulea apare suma de 20 de mii de dolari, fostul ministru de Interne, Alexei Roibu – 10 mii de dolari, ex-directorul CCCEC, Valentin Mejinschi – 30 de mii de dolari, ex-judecătorul Aurel Colenco – 45 mii de mii, Muruianu – 30 de mii de dolari, procurorul Viorel Moraru – 10 mii dolari etc. Cea mai mare sumă, 220 mii de dolari ar fi fost încasată de judecătorul Nicolae Clima, pentru emiterea unei hotărâri definitive într-un dosar.

Sursa:ziarulnational.md

 

(147 accesari)