asmAcademicienii Valeriu Pasat, Valeriu Canțer și Leonid Culiuc au solicitat Comisiei de Concurs pentru alegerea președintelui Academiei de Științe din Moldova să asigure condiții egale tuturor concurenților înscriși în cursă. Cei trei candidați se referă îndeosebi la pagina web a AȘM, unde, potrivit semnatarilor, sunt publicate mai multe știri despre candidatul Gheorghe Duca, declarațiile academicianului în presă și programul său de activitate.

„În condițiile în care procesul de prezentare a programelor candidaților este în plină derulare, pe pagina web a AȘM nu se regăsește nici, cel puțin, o aluzie la programele și activitățile desfășurate de subsemnații, în calitatea noastră de candidați la funcția de președinte al AȘM. Dimpotrivă, dacă e să deschidem pagina respectivă putem cu ușurință constata că site-ul AȘM este o porta-voce a candidatului Duca”, se spune în adresarea academicienilor către Comisia de Concurs.

Candidații mai susțin că „ne dorim ca procesul de alegere a președintelui AȘM să fie maximal transparent și corect pentru fiecare dintre noi, cei patru candidați „. Culiuc, Pasat și Canțer au cerut neadmiterea publicațiilor pe pagina web a AȘM a materialelor de promovare în exclusivitate a candidatului Gheorghe Duca, publicarea pe site a tuturor materialelor apărute în presă din numele sau despre toți cei patru candidați în egală măsură, asigurarea îndeplinirii condițiilor de degrevare din funcție a candidatului Gheorghe Duca conform prevederilor legale.

Menționăm că adresarea a fost expediată pe 1 aprilie, iar pe 2 aprilie documentul a fost publicat pe site, așa cum s-a solicitat. Vedeți anexat documentul semnat de cei trei candidați.

demersul candidatilor la presedintia ASM pag 1

 

demersul candidatilor la presedintia ASM pag 2

(187 accesari)