plahotniuc-ghitaCel mai căutat om al momentului în România, Sebastian Ghiță, s-ar afla în Republica Moldova, scrie presa de la București.

Ghiță s-ar afla acum sub protecția oligarhului și președintelui PDM Vladimir Plahotniuc supranumit Cardinalul sau Păpușarul de la Chișinău, scrie FLUX 24.

Sebastian Ghiță are multe conexiuni de afaceri în Republica Moldova și a fost acuzat de DNA că ar fi cumpărat voturi pentru Victor Ponta în Republica Moldova pentru 350.000 de euro în alegerile prezidențiale din 2014, dar acuzația nu a fost dovedită deocamdată.

În timpul alegerilor prezidențiale din România, Plahotniuc s-a deplasat la București și apoi l-a dus pe Victor Ponta la Chișinău.

Un fost ofițer al SRI, Daniel Florea, fost sef al contraspionajului intern din SRI Prahova, care a lucrat și la Poliția de Frontieră, intervievat vineri seară la B1 TV a spus că cea mai bună variantă de ieșire din țară pentru Sebastian Ghiță era pe cale terestră: prin țările UE, Ungaria sau Bulgaria, sau prin Serbia sau Republica Moldova, unde există un control sumar la plecarea din România.

Florea a precizat că Ghiță putea apare ca ieșit din țară în baza de date a Poliției de Frontieră doar dacă dacă folosea o cale aeriană, nu și pe calea terestră.

Oricum la momentul presupusei ieșiri din țară, Sebastian Ghiță nu era supus nici unei restricții.

Așa cum se știe la ieșirea din țară pe relația Bulgaria-Ungaria, țări din UE, controalele la actele de identitate se efectuează rar și mai mult de grănicerii din țările respective, nu de către cei din România.

Și pe relația Republica Moldova controlul este foarte rar făcut de grănicerii români, așa că monitorizarea celor iesiți din țară este greu de făcut.

Varianta Republica Moldova evocată de sursele FLUX 24 se bazează pe informațiile despre relațiile lui Sebastian Ghiță din zonă, dar nu numai.

El ar avea afaceri acolo, iar în plus a coordonat campania prezidențială a lui Victor Ponta în Basarabia.

Mai mult, Ghiță ar avea o relație specială cu cel poreclit Cardinalul sau Păpușarul de la Chișinău, Vladimir Plahotniuc, oligarhul care conduce partidul frate al PSD din Republica Moldova, Partidul Democrat,și care controlează prin interpuși guvernul și Parlamentul de la Chișinău.

Procurorii DNA lucrează de ceva timp la un dosar în care Ghiță este suspectat că ar fi finanțat cumpărarea de voturi in Republica Moldova pentru Ponta cu suma de 350 de mii de euro. Evident, Seby Ghiță îl cunoaște foarte bine pe același oligarh Vladimir Plahotniuc, care nu este nici el străin de modul în care s-a făcut campanie pentru Ponta la Chișinău, se spunea într-o anchetă realizată recent de Silviu Mănăstire la Dosar de Politician de la B1 Tv.

Între Vlad Plahotniuc și gruparea Ponta-Ghiță există legături vechi. Și nu numai politice. Dar și de afaceri, scrie sursa citată.

Sursa:independent.md

(133 accesari)