Centru Cultural Românesc la Kladovo

Imagine implicită

Centrul cultural rom KladovoMomente importante pentru comunitatea de români din zona Kladovo. Ieri a fost inaugurat primul Centru Cultural Românesc din zonă. Aici, etnicii români pot învăţa limba maternă şi au la dispoziţie o colecţie de peste 1.700 de cărţi donate de Biblioteca Judeţeană din Craiova. Tot ieri a fost inaugurat şi primul ziar românesc din Kladovo.

Inaugurarea Centrului Cultural Românesc din Kladovo a debutat cu o slujbă de sfinţire.

La Centrul Cultural, etnicii români din Kladovo vor învăţa despre cultura şi civilizaţia română.

„Se promovează cultura, tradiţia, religia, educaţia românească la acest centru cultural”, a spus Alexander Najdanovic, preşedintele Asociaţiei Studenţilor Timoceni.

Centrul Cultural are la dispoziţie peste 1.700 de volume de cărţi donate de Biblioteca „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova.

Cei care doresc pot studia limba româna la centrul din Kladovo.

Pe lângă Centrul Cultural Românesc a fost inaugurat şi primul ziar în limba română din Kladovo. Deocamdată, un singur jurnalist lucrează la această publicaţie online. Este vorba despre un tânăr care îşi doreşte să facă Facultatea de Jurnalism în România.

Centrul Cultural Românesc din Kalodovo a fost construit cu sprijin de la Departamentul Politici pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. În Serbia de Răsărit, în Timoc trăiesc neoficial peste 200.000 de români.

Sursa: digi24.ro