Ministerul-Externe-RMMAEIE este în vizorul CNA. După două ore de percheziție, ofițerii Centrului Național Anticorupție au ridicat actele de înregistrare a mașinilor diplomaților Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Ancheta a pornit după ce în presă a aparut informația precum că misiunea diplomatică ar deţine 60 de maşini cu numere diplomatice, printre care şi automobile de lux.

„Ieri CNA a dispus începerea urmăririi penale pe faptul respectiv. La momentul de față se efectuează ridicări de documente din cadrul Ministerului de Externe. Cu siguranță vom solicita și documentele necesare de la Ambasada RM în Federația Rusă”, a declarat şeful Direcţiei urmărire penală din cadrul CNA, Bogdan Zumbreanu.

În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Vlad Filat a declarat că obiectivul acestei urmăriri penale este de a șifona imaginea prim-ministrului interimar, Iurie Leancă, candidat la functia de sef al Cabinetului.

Menționăm că Anatol Patrascu, consulul Republicii Moldova la Moscova, a confirmat că numerele de înmatriculare cu seria 147 77 aparţin Ambasadei Republicii Moldova din Rusia.

Ieri, vicepreședintele PLDM Valeriu Streleț a declarat că mașinile au fost cumpărate pînă în 2009, adică pînă la venirea la guvernare a AIE.

(248 accesari)