Cernei acuză o cârdășie între Plahotniuc și Chirtoacă în privința ridicării hotelului din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”

Imagine implicită

cernei-586x319Consilierul municipal Oleg Cernei, candidat independent la funcția de deputat, îl acuză pe primarul capitalei Dorin Chirtoacă de cârdășie cu oligarhul Vladimir Plahotniuc, în privința construirii hotelului pe locul cafenelei „Guguță” din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”.

Potrivit lui Cernei, legea interzice ca terenuri aflate în perimetrul Grădinii Publice Ștefan cel Mare să fie alocate în proprietate privată, iar primăria Capitalei ar încerca să voteze un proiect prin care să modifice hotarele parcului, pentru a permite companiei „Finpar Invest”, care aparține oligarhului Vladimir Plahotniuc, să-și poată construi acolo un hotel.

„Mă întreb care este legătura între Chirtoacă și Plahotniuc. Toate evenimentele culturale făcute de primărie s-au susținut la hotelul ‘Codru’. Toți invitații primăriei au fost cazați la hotelul nobil”, a declarat Cernei în cadrul unei conferințe de presă.

Mai mult decât atât, Cernei lasă de înțeles că ar exista o înțelegere între Chirtoacă și Plahotniuc și în cazul insulelor din Parcul „La Izvor”, care au intrat în proprietatea unor companii ale lui Plahotniuc în urma unor scheme dubioase.

„Vă amintiți când Chirtoacă v-a luat la insulele ‘La izvor’ și cât de revoltat se arăta? De ce tace acum Chirtoacă? Mai mult decât atât, primăria a alocat 2,8 milioane de lei pentru a construit pod spre aceste insule, din bani publici. De ce se întâmplă aceste lucruri?”, s-a întrebat Oleg Cernei.

Potrivit consilierului municipal, pe lângă hotel, „Plahotniuc va construi acolo și o piscină”, chiar în spatele cinematografului „Patria”, pe locul unde „vara se adună bătrânii și-și petrec timpul liber”.

„Despre ce fel de familii protejate vorbește Partidul Democrat când face astfel de acțiuni?”, s-a arătat revoltat Oleg Cernei.

Amintim că în urma unor scheme frauduloase, cafeneaua „Guguță”, care aparținea municipalității, a ajuns în posesia companiei „Finpar Invest”, controlată de oligarhul Vladimir Plahotniuc. Acum câteva zile în presă au apărut informații că Plahotniuc ar încerca să construiască în acel loc un hotel, chiar dacă legea interzice acest lucru.

Sursa: independent.md