„Un caz de o gravitate extremă s-a produs luni, în circumscripția electorală nr.17, la scurt timp după depunerea de către mine a dosarului de înregistrare în calitate de candidat la alegerile parlamentare. La numai câteva ore de la depunerea listelor cu semnăturile susținătorilor, acestea au fost fotografiate și expediate primarilor din localitățile raionului. Mai multe persoane din satul Iurceni au reclamat că au fost contactate telefonic de către primarul localității și terorizate psihologic, pentru faptul că și-au depus semnăturile în susținerea candidatului opoziției antioligarhice”, a declarat Ion Terguță.

Candidatul blocului ACUM Platforma DA și PAS afirmă că listele de subscripție și dosarul candidatului au fost recepționate personal de către președinta Consiliului Electoral de Circumscripție, Ana Buhnea, în lipsa altor membri ai consiliului.

„Suntem revoltați de faptul că aceasta a neglijat flagrant responsabilitățile sale facilitând accesul unor terțe persoane la dosarul candidatului Ion Terguță. Cer Comisiei Electorale Centrale investigarea imediată a circumstanțelor difuzării conținutului dosarului candidatului Ion Terguță, fapt ce contravine grav legilor electorale. Cer destituirea președintei Consiliului Electoral de Circumscripție, Ana Buhnea, ca și persoană imparțială și obedientă Partidului Democrat”, a menționat Ion Terguță.

Totodată, acesta a solicitat Procuraturii Generale să se autosesizeze pe faptul obstrucționării procesului electoral și încălcarea dreptului constituțional al cetățenilor de a alege.

Este de precizat că la Iurceni primar este Ion Bocan, un fost polițist ales în fruntea localității din partea Partidului Democrat. Lista cu semnături a fost încărcată pe Viber chiar de el, potrivit Cotidianul.md.

liste
Sursa:jurnal.md