CID NATO: Moldova este victima unui război informaţional fără precedent

Imagine implicită

telecomandaRepublica Moldova este victima unui război informaţional fără precedent. Posturile TV care retransmit ştiri din Federaţia Rusă dezinformează şi atentează la securitatea statului.

Declaraţia aparţine co-fondatorului Centrului de Informare şi Documentare privind NATO în Moldova, Alla Roşca. Ea cere deputaţilor să ia măsuri imediate în acest sens. De cealaltă parte, preşedintele Comisiei parlamentare Securitate, Veaceslav Untilă spune că pregăteşte un proiect de lege care să interzică difuzarea programelor informative din Federaţia Rusă.

„Noi deja am discutat cu colegii noştri şi eu cred că săptămâna viitoare deja o să apară în parlament asemenea proiect. A venit timpul ca politicienii să-şi spună cuvântul. Mă refer la aceea că trebuie să interzicem pe teritoriul RM, difuzarea ştirilor şi programelor politice. Trebuie să sistăm imediat pentru că este un război informaţional şi acest război informaţional nu o să aducă nimic decât prejudicii statului Republica Moldova”, a declarat Veaceslav Untilă.

Precizăm că în vara anului trecut CCA a suspendat retransmiterea canalului Rossia 24, pe teritoriul Republicii Moldova, până pe 1 ianuarie 2015, pentru propagandă şi manipulare în ceea ce priveşte evenimentele din Ucraina. Deşi au fost depistate aceleaşi ilegalităţi şi la Prime, TV 7, RTR Moldova şi Ren TV Moldova, aceste posturi s-au ales doar cu avertizări şi amenzi. Mai hotărâtă în acest sens s-a dovedit autoritatea audiovizuală din Ucraina, care a sistat retransmiterea a 15 posturi de televiziune ruseşti pe motiv că incită la ură etnică şi război.
Sursa:jurnal.md