Cine are interesul să ascundă legătura între „proiectul Leancă” și Vlad Plahotniuc?

Imagine implicită

Plaha si GodeaCu mulțumire de sine am remarcat cîte reacții a stîrnit blogg-ul meu precedent, unde mi-am expus opinia vizavi de legătura directă între proiectul Leancă și Vlad Plahotniuc.

Pînă și pe site-ul lui Plahotniuc vox.publika.md, un blogger care tipărește pentru Plahotniuc, un oarecare Veaceslav Burlacu, s-a simțit obligat să publice un material, care are menirea să convingă lumea cum că între proiectul Leancă și prim-vicepreședintele Partidului Democrat, cum îl numește bloggerul pe oligarhul și media-magnatul Vlad Plahotniuc, nu există nici-o legătură.(Cu toții știm că Plahotniuc ține sub arme numeroși mercenari pisălogi care noapte și zi povestesc cum PDM-ul Așa crește Moldova).

Încercare vină n-are, mai ales atunci cînd te afli în slujba unei dintre cele mai odioase figuri din politica moldovenească trebuie să-i aperi cumva proiectele, dar am impresia că materialul a fost publicat la fuga, pentru galocikă.

Cum frate să spui că PLR-ul este o creatură cu adevărat anti-PD?))
Cînd a fost creat PLR-ul? După ce Ghimpu, după renumitul scandal din Pădurea Domnească, a declarat că nu-l va vota pe Filat ca prim-ministru. Foarte pătați/compromiși, Vlad Plahotniuc și Vlad Filat au produs schismă în rîndurile PL-ului și au creat repejor PLR-ul, și au fondat AIE-2, fără Ghimpu, în schimb cu Hadîrcă. După ceva timp, Plahotniuc prin atacul raider a preluat controlul total asupra noii formațiuni politice, formate exclusiv din traseiști și aventurieri:
Vitalie Marinuță: 2009 – înaintat la funcția de ministru al Apărăr la propunerea Partidului Liberal – 2013 iese din PL aderă la PLR – 2014 intră în PD.

Octavian Bodișteanu: 2013 vice-ministru Tineretului și al Sportului, membru PL – 2013 iese din PL și aderă la PLR – noiembrie 2014 iese din PLR și aderă la Așa creștem Moldova.

Cu ceva timp înainte de asta, alți 20 de membri PLR, printre care primari și consilieri municipali, iese din PLR și aderă la PDM.
Concluzia mea: PLR-ul, cel care a mers la alegeri cu sloganul Moldova fără oligarhi, este o creat de oligarhi cu scopul utilizării în diferite manevre și combinații; în prezent totalmente controlat Vlad Plahotniuc.

Cum frate să spui că Mihai Godea nu poate fi asociat cu vicepreședintele PDM?

Iată ce a răspuns Vlad Plahotniuc, cînd Vlad Filat a declarat că Păpușarul a avut la Viena o întîlnire secretă cu Mihai Godea: ”Cu Godea am avut mai multe întâlniri, ca şi cu alţi preşedinţi ai fracţiunilor parlamentare, în incinta Parlamentului. Şi nu ar fi fost cazul să plec tocmai la Viena ca să discut cu dumnealui. Discuţiile în biroul meu au vizat doar atribuţiile lui ce ţin funcţia de preşedinte al fracţiunii“.

Știm că în PAD-ul lui Godea au intrat peste 30 de consilieri raionali PDM-iști, care defel n-au fost criticați în media-resursele oligarhului, cel mai dur calificativ fiind regretabil traseism politic.
Concluzia mea: Partidul Acțiunea Democrată este este un alt proiect al lui Plahotniuc conceput ca o formațiune de centru-dreapta, creat pentru a prinde-n plasă alegătorii dezamăgiți de crearea monstruoasei coaliții.
Așa dar, observăm cum forțele plahotniuciste de centru-dreapta s-au consolidat împrejurul lui Iurie Leancă. Domnul Veaceslav Burlac dorește să-mi argumentez opinia?

1. Părintele-finanțator al noului proiect pro-european este Vlad Plahotniuc. Oricît de mult n-ar dori Iurie Leancă să ne convigă că în spatele PPEM-ului nu se ascund finanțatori și că platforma va exista exclusiv din donațiile simpatizanților, nu putem să-l credem. Ne stricam cu toții de rîs, cînd PCRM-ul și PDM-eul au prezentat dări de seamă, în care au indicat că sursele financiare a partidelor provin din … donațiile binevole ale studenților și pensionarilor simpatizanți. Cînd același lucru încearcă să facă și Leancă, care se distanțează în ochii noștri de oligarhi și clanuri, el pare penibil, în nici un caz amuzant.
Cum să cred eu că deputații PLDM trec la Leancă doar din considerente ideologice/romantice? Ori, deputații moldoveni sunt niște specimene foarte mercantile care deloc nu seamănă cu pașoptiștii, fiecare deputat are în spate un buisness-clan întreg de nănași/fini/cumătri, căruia trebuie să-i ofere acoperire politică/krîșă.
2. În afară de Filat, destulă influență și resurse financiare pentru a cumpăra deputați angro are doar Plahotniuc, aste este stilul lui caracteristic.
Un deputat poate părăsi partidul doar dacă i se oferă cash money din gros, ideile romantice despre patriotism sau dorința de a moderniza țara alături de Leancă povestiți-le la fraieri naivi care abia au terminat liceul.
3. Dușmanul ideologic al Platformei Populare Europene din Moldova “Iurie Leancă” este unul – Vlad Filat.
Vlad Filat a devenit atît de nepopular, încît prin simpla sa prezență pune în pericol buna funcționare a guvernării criminale ale clanurilor oligarhice. Vlad Plahotniuc dorește înlocuirea lui Filat, și posibil, aducerea lui pe altarul luptei cu corupția spre calmarea spiritelor în interiorul țării și cîștigarea simpatiilor partenerilor occidentali.
4. Toate info-resursele PDM-ului oferă sprijinul mediatic PPEM-ului “Iurie Leancă”.
Și într-un final, cum crede acest blogger care și-a asumat o misiune deloc ușoară să apere pe oligarhul Vlad Plahotniuc, dacă ar fi cunoscute societății civile argumente credibile şi veridice de care dorește el, cum că PPEM-ului ”Iurie Leancă” este proiectul lui Plahotniuc, acest proiect și-ar mai atinge scopul?
Cu toate că mi-am expus opinia mea personală, bloggerul care publică texte gen Așa creștem Moldova dorește argumente credibile şi veridice.
Eu nu sunt colaborator al SIS-ului, FSB-ului sau Mi-6, ca să-i prezint domnului Veaceslav Burlacu descifrări telefonice sau documente secrete. În schimb am ochi și urechi pentru a analiza ceea ce se întîmplă în jurul meu.

Radu Frunzari

Sursa:independent.md