Acuzațiile dure între fruntașii Partidului Liberal și cei ai Partidului Unității Naționale, în contextul alegerilor municipale din 20 mai, continuă. Reprezentanții celor două partide, care declară că luptă pentru electoratul unionist, se acuză reciproc că ar face jocurile oligarhului Vladimir Plahotniuc.

După ce Valeriu Munteanu l-a catalogat, la 5 aprilie, pe Constantin Codreanu drept un „candidat-clonă, pentru a o ajuta pe Silvia Radu, omul lui Plahotniuc, să-și facă jocurile”, a venit rândul președintelui PUN, Anatol Șalaru, să-l acuze pe candidatul PL de legături cu oligarhul.

„Acest personaj acuză PUN că este creația lui Plahotniuc uitând că fratele lui, Ruslan Munteanu, este director la SIS. Dacă Plahotniuc controlează totul cum de l-a lăsat pe Ruslan Munteanu director la SIS, o instituție extrem de sensibilă și cu multe posibilități? Cum se face că dosarele penale deschise lui Ruslan Munteanu zac pline de praf în sertarele procuraturii?”, se arată într-o reacție a lui Șalaru pe Facebook.

Șalaru acuză și un alt frate al lui Munteanu că ar avea probleme cu justiția.

„La fel de ciudat este și linistea de care se bucură celălalt frate al lui Valeriu Munteanu, Igor Munteanu, auto-demisionat după apariția în presă a unor șmecherii cu licitații la primăria Chișinăului. Procuratura, care trebuia să se autosesizeze despre ce s-a întâmplat cu licitațiile organizate de fratele lui Valeriu Munteanu la primăria Chișinăului, tace strategic și nimeni din organele de drept nici măcar nu a întrebat. Nici Valeriu Munteanu nu este deranjat de procuratura lui Vladimir Plahotniuc deși, este cunoscut faptul că Fondul Ecologic și Ministerul Mediului au constitut feuda ministrului Munteanu”, scrie Anatol Șalaru.

Președintele PUN îl mai acuză pe fostul său coleg de partid că face „jocul lui Plahotniuc pentru a nu intra el și frații lui la pușcărie dar și pentru a reveni la sursele de bani publici cu care s-a obișnuit”.

Sursa:cotidianul.md

(53 accesari)