Copreşedintele Blocului ACUM Platforma DA și PAS, Andrei Năstase, a depus în această dimineaţă la autoritatea electorală listele cu semnăturile acumulate pentru a fi înregistrat drept candidat în circumscripţia numărul 33 Sângera, Băcioi, Codru, Durleşti şi Truşeni din suburbia Chișinăului. Seara, când a revenit la Consiliul de Circumscripţie, el a fost informat că tot astăzi a depus listele cu semnături un candidat independent, cu numele Andrei Nastas.

„Am aflat că cel de-al doilea care ar fi depus semnăturile pentru participarea la alegerile din 24 februarie pe circumscripția 33 în aceeași zi cu mine a fost invizibilul, anonimul Andrei Nastas – unul dintre cei 53 care poartă numele Andrei Nastas în Republica Moldova. S-a găsit unul care face figurații pentru Partidul Democrat. Înţeleg că a reuşit cu ajutorul unor oameni din aceste circumscripţii să-şi adune semnături. Ştiu şi cum le-a adunat, dar va aveni timpul când vor răspunde cei ce au făcut această ilegalitate. Ei vor răspunde în faţa unui procuror independent, în faţa unui judecător independent. Până atunci trebuie să ne clarificăm însă ce se întâmplă în spaţiul public, în spaţiul mediatic, ce se întâmplă în acest proces electoral pe care Plahotniuc îl vrea plin de minciună, plin de confuzie, plin de manipulare”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr spune că știe cine este, de facto, candidatul independent Andrei Nastas, care a apărut din senin în campania electorală.

„Ei bine, eu am aflat cine este acest individ. Este un fost poliţist. Este un consilier de viceministru şi invit toată presa să vadă conexiunile acestui individ cu Ţuţu şi cu Partidul Democrat”, a precizat Andrei Năstase.

Copreşedintele blocului ACUM Platforma DA și PAS s-a arătat convins că această stratagemă nu va funcţiona, iar oamenii nu se vor lăsa manipulaţi.

„Oamenii din suburbii, oamenii din Chişinău au demonstrat deja la votul din astă vară că nu pot fi manipulaţi, că nu pot fi intoxicaţi, că nu pot fi minţiţi. Iată de ce tot felul de tertipuri la care se dedă această guvernare nu vor trece”, a punctat copreședintele Blocului ACUM Platforma DA și PAS.

Întrebată dacă înregistrarea a doi candidaţi cu nume aproape identice în una și aceeaşi circumscripţie nu este un mijloc de inducere în eroare a alegătorilor, șefa CEC, Alina Russu, a declarat că orice persoană fizică poate solicita înscrierea în cursa electorală. Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, și deputatul PD Constantin Țuțu nu au fost de găsit pentru a comenta subiectul.

Sursa:jurnal.md