Cine sunt de fapt cei cu reacții antiunioniste la vârful politicii de la Chișinău?

Imagine postare

Steaguri_tricolore_Chisinau_2Deși politicienii de la Chișinău sunt cu direcția spre UE, aceștia sunt totuși aceiași care până mai ieri umblau oficial cu ordinele primite de la Moscova în buzunar, iar  acum sunt marii adepți ai integrării europene ai unui stat numit Moldova a cărei existență cât mai îndelungată convine Moscovei, nu însă și Unirea cu România.

Premierul Leancă: „Republica Moldova nu este  pregătită să se unească cu România”

Iurie-LencaDl.Iurie Leancă a lucrat în MAE al R.S.S.Moldovenești încă din anul 1986. Lăsăm la o parte faptul că mama Premierului Leancă este de etnie bulgară, dar nu putem trece cu vederea faptul că în anul de grație 1989, actualul Premier al R. Moldova lucra în calitate de „diplomat sovietic” la Ambasada  U.R.S.S. de la București. În această calitate de „diplomat sovietic”, Domnul Iurie Leancă a despus și un „jurământ specific”, prin care se obliga să informeze Moscova cu toate aspectele operative cu care venea în contact în activitatea sa de „diplomat sovietic”. Acest „jurământ specific”, nu a fost în nici un fel anulat pentru foștii cetățeni ai R.S.S.Moldovenești după 1991, ceea ce ne-ar duce cu gândul că este și azi în vigoare. Adică fostul „diplomat sovietic” Iurie Leancă ce deține azi funcții de decizie politică în R.Moldova, este evident că nu va marșa la acest proiect politic al „Reîntregirii Naționale”, subiect care este inacceptabil pentru vechii și actualii „stăpâni” de la Moscova.

Vlad Filat, fost Premier al R.Moldova, președintele Partidului Liberal Democrat

Vladimir-Vlad-Filat-soldat-graniceri-KGBFostul prim-ministru al RM susține că Republica Moldova nu ia în calcul posibilitatea eventualei uniri a celor două țări.

Biografia oficială a premierului Vladimir Filat ne anunță că dumnealui și-a satisfăcut, în anii 1987-1989, serviciul militar în termen. Aceeași informație este preluată de enciclopedia electronică Wikipedia. În nici una dintre biografiile primului ministru nu apare precizarea în ce trupe anume, adică în care gen de armă și-a satisfăcut premierul R.Moldova serviciul militar.

Ei bine, o fotografie mai veche, obținută pe surse, postată recent pe rețeaua de socializare pe internet Facebook și preluată de ziarul nostru, ni-l înfățișează pe Vladimir Filat soldat în Armata Sovietică. Această fotografie spune mult și multe de la sine.

Întâi, văzând acronimul rusesc „ПВ” („PV”) de pe epoleți, înțelegem că genul de armă în care a servit domnul Filat patria sovietică a fost unul mai aparte. „PV” înseamnă „Pogranicinâie voiska”, adică „Trupele de grăniceri”. Este vorba, evident, despre Unitățile speciale ale Trupelor de grăniceri ale Comitetului Securității Statului (KGB) ale URSS, ca să redăm denumirea completă a genului de trupe în care premierul nostru a servit Uniunea Sovietică.

Faptul că a făcut parte, doi ani de zile, din trupele speciale ale KGB este ascuns cu multă grijă de premier și de biografii săi bine plătiți. Nimeni nu cunoaște exact pe care anume segment al frontierei sovietice, în care anume unitate și la care anume pichet de grăniceri s-a aflat în perioada respectivă bravul nostru soldat. Există însă voci care susțin că prima jumătate de an de serviciu în trupele KGB Vladimir Filat a petrecut-o în Crimeea, la Sevastopol, în ceea ce se numea pe timpuri „Simferopolski otread”, după care actualul nostru premier a fost repartizat în altă unitate. Uniforma sa din 1989 ne spune clar că nu este vorba de trupele maritime, ci de cele de infanterie ale KGB (în rusă – „suhoputnâie pogranvoiska KGB”).

În al doilea rând, Vladimir Filat nu numai că a slujit în trupele KGB, dar a și fost un grănicer sovietic de valoare, remarcat de conducerea militară. Imediat după postarea fotografiei cu pricina pe internet, lumea s-a apucat să deslușească ce insigne și distincții sovietice strălucesc în pieptul bombat al falnicului grănicer KGB. Dat fiind că fotografia este alb-negru, la o rezoluție proastă, de acum 21 de ani, această sarcină este mai complicată, dar nu imposibilă. De aceea, am încercat să clarificăm și noi care au fost distincțiile grănicerului KGB, Filat, căci pentru care merite i-au fost acordate este, deocamdată, mai greu de aflat sau de precizat.

granicer2-kgb-filat-vladimir-300x120Așadar, să le luăm pe rând. Distincția de sus, în formă de medalie, este cea mai importantă dintre toate cele 5 decorații militare sovietice ale grănicerului nostru. Este vorba despre o distincție a KGB, și anume, distincția „Otlicinik pogranvoisk” (Eminent al trupelor de grăniceri). Această distincție, având gradele I și II, a fost instituită la 8 aprilie 1969 de către Iuri Vladimirovici Andropov, prin Ordinul nr. 53 al KGB de pe lângă Sovietul de Miniștri al URSS. Regulamentul distincției și descrierea acesteia au fost semnate de către general-colonelul Pavel Ivanovici Zârianov, șeful trupelor de grăniceri ale KGB. Având dimensiunile de 4 x 5 centimetri, distincția pectorală „Otlicinik pogranvoisk” (Eminent al trupelor de grăniceri) reprezenta o stea cu cinci colțuri (pentagramă) pe fundalul unui nimb de raze. În centrul pentagramei este situat un scut cu imaginea profilului unui grănicer sovietic. Facem o paranteză aici pentru a arăta că scutul reprezintă o constantă în heraldica organelor NKVD, KGB, iar, mai nou, și a Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova (SIS). De ambele laturi ale scutului apare inscripționarea „Otlicinik pogranvoisk” (Eminent al trupelor de grăniceri), redată cu litere aurii. În spatele figurii grănicerului, în partea superioară a nimbului de raze este reprezentată imaginea unei borne de frontieră cu stema URSS. În partea inferioară a nimbului de raze este situat un scut mic pe care este redat gradul distincției. În conformitate cu punctul 2 al Regulamentului distincției, aceasta se acorda soldaților, matrozilor, sergenților și subofițerilor din trupele de grăniceri ale KGB „pentru serviciu militar exemplar în apărarea frontierelor de stat ale URSS, pentru abilități în reținerea infractorilor la frontiera sovietică și pentru manifestarea în aceste cazuri a curajului, perseverenței, rezistenței, a rezultatelor excelente în pregătirea politică și militară și pentru disciplină militară exemplară”. Distincția este suspendată de o bandă verde, culoarea trupelor KGB, de altfel ca și culoarea epoleților și petlițelor purtate de militarii din aceste trupe. Și aici nu facem nici un fel de aluzie la faptul că premierul Filat a insistat ca partidul său să-și ia drept culoare distinctivă culoarea verde. Este, desigur, vorba de o simplă coincidență, nimic mai mult. Trebuie să mai precizăm că distincția „Otlicinik pogranvoisk” (Eminent al trupelor de grăniceri) de gradul I se acorda personal de către șeful trupelor de grăniceri ale KGB.

Ce spunea Vlad Filat înainte de mitingul PRO UNIONIST din 16 septembrie 2012 de la Chișinău:

„Rog cetățenii Republicii Moldova să se abțină de la participarea la Marșul Unirii din 16 septembrie și să nu se lase să fie folosiți de inamicii procesului de integrare europeană a țării”, a declarat Vlad Filat la sedinta Guvernului de la Chisinau, înainte de vizita pe care trebuie să o întreprindă la Moscova.

Diacov: Declarațiile lui Băsescu sunt egoiste și dau apă la moară comuniștilor

Dumitru-DiacovDumitru Diacov, fost agent al KGB in Romania,diplomat la ambasada URSS din București,  implicat activ si documentat in acest sens, in evenimentele din decembrie 1989 de la Bucuresti, actual agent de influenta al Moscovei, subordonat SVR-ului rus (serviciul de informatii externe rus), președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov nu este altceva decat un agent rus acoperit ca politician in capitala celui de-al doilea stat romanesc.

Cunostinte vechi de la Bucuresti ale lui Diacov, care doresc sa-si pastreze anonimatul, ii reamintesc acestuia de momentul petrecut la sediul televiziunii romane in decembrie 1989, atunci cand “corespondentul de presa” Diacov a fost oprit cu teava unui pistol mitraliera in burta la intrarea din strada Pangratti a cladirii televiziunii. Era insotit de mai multi “corespondenti” si voiau sa “transmita” din interiorul cladirii “momentele fierbinti ale Revolutiei”. Ceva mai devreme fusesera vazuti in preajma cladirii Consulatului rus de unde se tragea asupra in Televiziunii pe timpul noptii…Cunostintele de la Bucuresti ii transmit “tovarasului” Diacov ca chiar daca par uitate, unele fapte nu se iarta mai ales atunci cand ele sunt aduse in actualitate.
“Ii reamintim “tovarasului” Diacov ca urmare a tirurilor nocturne din cladirea Consulatului rus, tineri romani au murit fiind loviti de gloante” a tinut sa declare una din cunostintele lui Diacov de la Bucuresti.

Ca si Vlad Flat, de cate ori la Chisinau urmeaza sa aibe loc manifestatii sau actiuni PRO UNIONISTE iese la rampa cerand interzicerea lor si chiar mai mult  – „dreptul constitutional la libera exprimare ar trebui suprimat” (Dumitru Diacov septembrie 2012)

Marian Lupu – Unificarea României cu Republica Moldova: Niciodată!

Marian-LupuMarian Lupu a fost membru in PCRM-ul condus de Vladimir Voronin, pana in anul 2009. La mitingul din 3 noiembrie 2013 de la Chisinau, la care au participat circa 100 de mii de romani-basarabeni, intr-o mare demonstratie populara pentru integrarea R. moldova in Uniunea Europeana, Marian Lupu a fost singurul lider politic care si-a tinut discrsul in limba rusa.  In acest fel o parte din romanii-basarabeni prezenti la manifestatie au fost descurajati si se intrebau retoric : „ bine, intram in Europa dar liderii nostrii tot ruseste ne vorbesc? In Europa se vorbeste ruseste?”.

…din pacate acestia sun doar o mica parte din „garnitura”  celor care „vor avea grija”  sa nu se intample materializarea Proiectului de Țară – REÎNTREGIREA NAȚIONALĂ

sursa: Redactia R.B.N.Press