img_6569_49405800Coaliția Pro Europeană a refuzat să participe la ședința extraordinară a Parlamentului, care urma să aibă loc azi la inițiativa opoziției comuniste, pentru a discuta situația din mass-media.

Liberal – democratul Valeriu Streleț susține că s-a atestat o situație regretabilă în mass – media. În altă ordine de idei, deputatul susține că se încearcă exploatarea microfoanelor pentru capital politic.

„Este o acțiune de mare ipocrizie. Este o poziție inventată și promovată de comuniști. Subiectul dat numai pentru că este evocat de comuniști pare a fi un fapt ridicol. Este o isterizare a situației, un circ”, consideră Marian Lupu.

Totodată, președintele liberal – reformatorilor, Ion Hadîrcă subliniază că problema mass – mediei la nivel legislativ a fost discutată în cadrul Comisiei de specialitate, iar organizarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului este un show.

Astăzi președintele Parlamentului s-a prezentat la ședință, însă din lipsă de cvorum, a declarat-o închisă.

Precizăm că 34 de deputați comuniști au înregistrat o cerere pentru a se convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului, unde urma să se discute situația creată în mass – media. În cadrul ședinței urma să fie audiat președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Marian Pocaznoi, Procurorul General, Corneliu Gurin și directorul Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan.

 

(178 accesari)