Colonel în rezervă: „Lista firmelor lui Plahotniuc, pe masă la PG şi MAI; E interzis să fie atinse”

Imagine implicită

Chiril MotpanProcuratura Generală şi Ministerul Afacerilor Interne au listele cu afacerile prim-vicepreşedintelui Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc. Şi asta pentru ca organele de drept să le ofere protecţie şi să nu le „atingă”.
Dezvăluirea a fost făcută de colonelul în rezervă Chiril Moţpan. Fostul şef al direcţiei relaţii publice a Ministerului de Interne a declarat aseară, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei”, la Jurnal TV, că a văzut personal o asemenea listă pe masa unui şef de la Procuratură.

„Noi, cei care am dat Minsterului de Interne 20 şi ceva de ani de serviciu, cunoaştem câte ceva. Eu, de exemplu, am văzut pe masa unui demnitar de la Procuratura Generală o listă cu vreo şapte întreprinderi şi mi s-a adiat că aceste întreprinderi (nu pot sub niciun pretext să vorbesc despre cine este vorba) aparţin lui Plahotniuc şi sunt protejate. Este interzis să fie, într-un fel sau altul, atinse. Dacă se întâmpla în cadrul Procuraturii, bănuiesc că şi în cadrul Ministerului de Interne se cunoştea foarte bine această informaţie. Plus că am discutat cu câţiva colonei, care nu mai sunt acum în serviciu, şi, într-adevăr, în cadrul Ministerului de Interne erau persoane care protejau proprietăţile acestui tip. Este o dramă pentru că cetăţeanului simplu i se induce ideea: suntem veşnici, intangibili şi comportaţi-vă ca şi noi”, susţine colonelul în rezervă.

Chiril Moţpan a mai spus că starea aceasta a lucrurilor va avea urmări grave pentru ţara noastră, dacă după alegerile din 30 noiembrie Vladimir Plahotniuc şi partidul său vor rămâne la putere.

„Ceea ce se întâmplă azi în RM este o dramă care se va răsfrânge asupra noastră în ceva timp. Plahotniuc&Co induc societăţii ideea: „Faceţi ca mine şi nu veţi păţi nimic”. Atât timp cât legea e la cheremul lui Plahotniuc, nu avem sorţi de izbândă. Avem o şansă fenomenală acum, pe 30 noiembrie, să luăm o decizie ireversibilă, astfel încât aceşti oameni să dispară de pe arena politică”, a adăugat Chiril Moţpan.

Amintim că în presa din RM, dar şi în cea de peste hotare, s-a vorbit în repetate rânduri despre faptul că oligarhul Vladimir Plahotniuc controlează justiţia din Republica Moldova, organele de drept şi alte instituţii ale statului, lucru afirmat şi de liderii de opinie, politicieni şi chiar de oameni din conducerea ţării. Potrivit acestor informaţii, printre instituţiile aflate la cheremul lui Plahotniuc se află toate structurile de drept din ţară, Procuratura Generală, Centrul Anticorupţie, Serviciul de Informaţie şi Securitate, dar şi instanţele de vârf din Republica Moldova, precum CSM şi CSJ.

Sursa: jurnal.md