moldova-ue-steaguriAstăzi va avea loc reuniunea Comisiei Europene cu Guvernul Republicii Moldova la Bruxelles pentru a discuta agenda europeană a țării noastre, pregătirile pentru semnarea Acordului de Asociere și Liber Schimb RM-UE, precum și stadiul realizării reformelor și eforturilor în vederea diversificării surselor energetice.

Din partea Comisiei Europene vor participa Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloș, Comisarul pentru Extindere și Politică de Vecinătate, Stefan Fule, Comisarul european pentru Comerț, Karel De Gucht, Comisarul european pentru Cooperare Internaţională, Ajutor Umanitar şi Gestionarea Crizelor, Kristalina Georgieva, Comisarul european pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorilor, Tonio Borg, precum și Comisarul european pentru Afaceri Maritime și Pescuit, Maria Damanaki.

Delegația Republicii Moldova este formată din ministrul de Externe, Natalia Gherman, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, ministrul Justiției, Oleg Efrim, ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, și ministrul Finanțelor, Anatol Arapu.

În cele din urmă, prim-ministrul Iurie Leancă și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso vor susține o conferință comună.

Amintim că președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy a anunțat la Chișinău că Acordul de Asociere dintre UE și RM va fi semnat pe 27 iunie.

 

(177 accesari)