udrea elenaComsia juridică a avizat favorabil solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a deputatului Elena Udrea, cu 20 de voturi „pentru”, unul împotrivă, o abținere și un vot anulat.

Deputatul Elena Udrea a declarat astăzi, înainte de ședința Comisiei juridice în care se discută solicitarea de începere a urmăririi sale penale, că va cere deputaților să dea un aviz favorabil și nu va veni în Parlament să-și susțină cauza.

„În niciun caz n-o să mă dezic de ceea ce am susținut zece ani, de susținerea justiției. Voi cere comisiei să dea un aviz favorabil. Nu voi veni în Parlament să-mi susțin cauza în niciun fel. Voi solicita astăzi la comisie și în mod public tuturor colegilor din Parlament să facă ceea ce trebuie să facă în cazul în care justiția solicită un aviz, să dea un aviz favorabil”, a precizat Udrea.
Udrea a spus că, dacă își dădea demisia din Parlament, trebuia ca președintele Iohannis să dea aviz pentru începerea urmăririi sale penale.

Ea a mai adăugat că nu va veni în Parlament să-și susțină cauza în niciun fel.

Înainte de a fi audiată de Comisia juridică a Camerei, Elena Udrea a spus că toți adversarii săi abia așteaptă să facă o greșeală și că, în consecință, nu ia în calcul să discute pe fondul cauzei „Gala Bute”, fiind sub control judiciar.

Solicitată să comenteze acuzațiile pe care i le aduc procurorii privind comiterea unei ilegalități prin faptul că a cerut opt milioane de lei pentru activități de publicitate de care ministerul nu avea nevoie, Udrea a răspuns: „Haideți să văd dosarul și după aceea vă spun. Un lucru este clar: de patru ani de zile auzim că în gala Bute Elena Udrea ar fi luat șpagă. Ei, uitați că, în mod oficial, după patru ani, nici măcar procurorii nu spun așa ceva. Acuzația este că am vrut să aibă loc meciul lui Bute la București și că am făcut mai mult efort pentru ca acest eveniment să se întâmple decât alți colegi miniștri care au fost la fel de doritori să se întâmple acest eveniment sau decât alții care au fost implicați în organizarea lui”.

Sursa:reporterntv.ro

(94 accesari)