imagesPCRM a dat ultima șansă conducerii țării: Cabinetul de miniștri trebuie sa fie demis, sa aiba loc alegeri anticipate și apoi sa fie organizat un referendum. Acestea sunt conditiile opozitiei. Altfel, comuniștii vor organiza preconizatul „ marș spre Chișinău” pe 21 noiembrie.

Opoziția comunistă vrea în continuare alegeri anticipate. Ei vor cere asta imediat după ce miniștrii fie vor depune mandatul, fie vor fi demiși prin moțiune de cenzură. În afară de aceasta, comuniștii vor să se organizeze un referendum, care să stabilească unde este orientată societatea – spre Uniunea Europeană sau Uniunea Vamală.

„În cazul în care aceste cerinţe nu vor fi satisfăcute, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova cu susţinerea societăţii civile şi a tuturor forţelor civice sănătoase, va chema neîntârziat susţinătorii să se adune în Chişinău pentru a obţine în orice condiţii realizarea cerinţelor menţionate prin metode paşnice, în cadrul realizării drepturilor şi libertăţilor democratice”, a declarat comunistul Iurie Muntean.

Cei de la guvernare au avut o reacție indiferentă la intențiile comuniștilor. Valeriu Streleț le-a sugerat să nu piardă timpul aiurea, pot să înceapă de acum, deoarece Guvernul nu va fi demis până la data de 21 noiembrie anunțată de ei. Liberal-democratul a menționat că opoziția poate să organizeze orice fel de manifestații, important să se încadreze în limitele legii.

„Alegeri anticipate nu vor avea loc. Nimeni în țară nu are nevoie de alegeri anticipate. Oamenii au nevoie de stabilitate politică, ca Parlamentul să ia deciziile care să i le îmbunătățească viața și dorința noastră este să ne concentrăm anume pe astfel de subiecte”, a replicat Igor Corman, remarcînd încercările comuniștilor de a demite membri ai Guvernului prin moțiunile de cenzură înaintate în Parlament.

(210 accesari)