V.VoroninDezamăgiți de Leancă, Timofti și alți oficiali de la conducere, PCRM își îndreaptă protestele împotriva guvernării structurilor europene, atît a reprezentanților de la Chișinău, cît și celor de la Bruxelles.

„Este inutil să apelăm la Leancă, Timofti şi alţi mercenari. Ei au demonstrat că nu rezolvă nimic. Noi redirecţionăm protestele noastre, protestele paşnice, spre oficiile şi reprezentanţele UE din Chişinău. Noi cerem de la structurile europene (atît din Chişinău, cît şi de la Bruxelles) să ordone imediat Guvernului să-şi prezinte demisia, să oprească violarea politică a Moldovei şi să ofere poporului moldovenesc posibilitatea pentru a-şi exercita dreptul la alegeri libere şi democratice. Noi cerem de la structurile europene să ordone lui Filat şi Lupu să-şi adune grupările politice şi să adopte decizia politică de anunţare a alegerilor anticipate”, a declarat liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin.

Președintele partidului din opoziție a menționat că Vilniusul simbolizează obligațiuni fără libertate, iar parafarea Acordului nu înseamnă nici pe departe că ne apropiem de Uniunea Europeană.

Precizăm că sîmbătă, 23 noiembrie, Partidul Comuniștilor și cei 6800 de simpatizanți s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale la un protest împotriva actualei guvernări.

(178 accesari)