Moldova-UE-steaguri_ziuaveche_roMiniștrii de Externe ai Poloniei și Suediei au remarcat progresul Republicii Moldova în parcursul european. Diplomații s-au arătat convinși că Moldova va reuși să implementeze reformele complicate și va semna curînd cele două acorduri.

„Sînt de îndeplinit reforme complicate, dar se poate reuși. Noi (n.r. – Polonia) am demonstrat că aceste reforme sînt bune și, totodată, am obținut rezultate frumoase în procesul de aderare, iar apoi de integrare în UE”, a declarat ministrul polonez, Radosław Sikorski.

În același context s-a exprimat și omologul său, ministrul de externe al Suediei, Carl Bildt. „Moldova a făcut numeroși pași spre a ajunge la regimul de liberalizare a vizelor. Noi vom insista să fiți privilegiați. Am fost de mai multe ori aici, am lansat aici diverse proiecte și am văzut că ele pot fi îndeplinite. Sîntem împreună de mai multă vreme şi am reușit să ajungem unde sîntem. Am văzut determinarea și voința voastră și de aceea vă vom susține în continuare”, a declarat Carl Bildt.

Menționăm că europarlamentarii români au cerut în cadrul Parlamentului European să recompenseze Chișinăul pentru meritele și curajul în continuarea integrării europene în pofida presiunilor Rusiei.

(204 accesari)