Concretizare: SUA susține un Guvern pro-reforme, ci nu candidatura lui Pavel Filip la funcția de prim-ministru

Imagine implicită

Iulian_Chifu-300x184Asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland, a declarat că SUA susține un Guvern pro-reforme, ci nu un anumit candidat la funcția de prim-ministru, în cazul de față – Pavel Filip.

Concretizarea a fost făcută de fostul consilier prezidențial din România Iulian Chifu, la emisiunea Moldova în direct, de la postul public de televiziune.

„Victoria Nuland nu a vorbit despre un Guvern sau altul. Nu s-a referit la un candidat anume la funcția de prim-ministru, ci la un Guvern care să implementeze reforme. Situația din Moldova este dificilă. Problema economică trebuie soluționată, chiar dacă între putere și opoziție există neînțelegeri”, a declarat, Iulian Chifu.

Fostul consilier prezidențial a ținut să-și manifeste scepticismul față de cei 14 transfugi din PCRM, care s-au transformat în pro-europeni peste noapte.

„În moment de față avem un candidat susținut de o majoritate. Dar dacă ne uităm la calitatea celor care-l votează, mă refer la cei 14 comuniști care s-au trezit peste noapte pro-europeni, avem mari semne de întrebare. Celelalte partide am putea spune că sunt pro-europene. Moldova are nevoie de un Guvern care să facă reforme”, a adăugat Chifu.

Sursa:unimedia.info