start_1161258Sentința de condamnare a lui Andrei Baștovoi la nouă ani de pușcărie demonstrează faptul că actuala guvernare nu are nicio limită, făcându-și mendrele pe seama oamenilor nevinovați. Este reacția unor lideri de opinie la sentința pronunțată aseară de Judecătoria Buiucani. 

„Toată lumea trebuie să protesteze. Să nu uitam că Andrei Baștovoi este semnatarul Declarației de Independență. Unde s-a mai văzut ca un parlamentar care a votat independența să fie hărțuit și condamnat în asemenea condiții. Baștovoi nu a ucis pe nimeni, nici chiar din imprudență, nu a violat, nu a rănit pe nimeni. Chiar dacă am admite prin absurd că a comis o infracțiune finaciară, de ce sa fie condamnat penal, de ce nu i s-a intentat un proces civil de recuperare a creanței? Tâlharii și criminalii de la guvernare chiar nu au nicio limită. În loc să se aresteze și să se condamne pe ei inșiși, criminalii își fac mendrele cu oameni neajutorați. Îmi este rușine că sunt contemporanul acestor bestii în robe negre de călăi”, a declarat jurnalistul Vasile Năstase.

„Doamne ferește să începem a ne obișnui cu așa ceva. Ăștia și-au luat angajament să aibă fiecare câte unul-doi condamnați. Acum are și Leancă unul. Am stat de vorbă, acum două săptămâni, cu Andrei și era încrezător că nu vor îndrăzni. Iată că au făcut-o și pe asta criminalii”, a comentat și liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu.

Avocații lui Andrei Baștovoi afirmă că dosarul intentat pe numele lui Andrei Baștovoi, al fiului său, dar și ale altor două persoane, este fabricat și că vor ataca sentința în instanță superioară.

„Este un dosar fabricat de la început şi până la sfârşit. Nu există nicio probă ce ar demonstra vinovăţia celor patru. Pe tot parcursul procesului, instanţa nu a admis niciun demers în interesul condamnaţilor. Ei au fost lipsiţi de toate drepturile procesuale“, a declarat, pentru Adevărul, avocatul Constantin Tănase.

Precizăm că fostul președinte al companiei „Ascom Group”, Andrei Baștovoi, a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru delapidare de fonduri în proporţii deosebit de mari, dar și pentru că ar fi planificat un omor. Fiul său, dar și alți doi foști angajați ai companiei, s-au ales cu câte opt ani de pușcărie.

Sursa: jurnal.md

(184 accesari)