CONDUCTĂ de BANI NEGRI spre China. Cinci asiatici au trimis acasă peste O SUTĂ DE MILIOANE de dolari, FURAȚI din România. 12 persoane, REȚINUTE

Imagine implicită

mascati politiaUn adevărat record în materie de evaziune fiscală au reușit cinci cetățeni chinezi. În mai puțin de un an, locuitorii de pe continentul Asia au spălat peste 100 de milioane de dolari în România, bani pe care i-a trimis în țara lor de baștină.

Urma evazioniștilor chinezi au luat-o poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.
Azi dimineață, IPJ a anunțat reținerea a 12 persoane implicate în operațiunea de spălare a banilor.
Oamenii legii au efectuat, marți, 14 percheziţii la domiciliile şi sediile comerciale ale mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comerţului de bunuri de larg consum.

La acţiune au participat peste 150 de poliţişti din cadrul unităţii centrale şi teritoriale ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. IPJ Ilfov informează că 30 de persoane au fost conduse la audieri, în urma acestora urmând a fi dispuse măsuri legale.

Sursa:evz.ro