Consiliul Coordonator al Audiovizualului, cu lupa pe TV7

Imagine postare

23551-13877-93077-61Documentarul „Приднестровье: русский форпост” („Transnistria: avanpost rusesc”), difuzat de postul de televiziune „TV7”, duminică, 22 decembrie, la ora 19.55 a ajuns în vizorul Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

Într-un comunicat emis de CCA, se arată că raportul cu privire la monitorizarea detaliată va fi prezentat și examinat în cadrul ședinței publice a CCA din data de 26 decembrie 2013, fără a menţiona ce sancţiuni riscă postul TV7 în cazul în care se constată încălcarea legislaţiei în vigoare.

“Totodată, luând în considerare faptul că titlul conține o aserțiune prin care se atentează la integritatea Republicii Moldova, ne adresăm și pe această cale tuturor instituțiilor abilitate să se implice în acest caz”, scrie în comunicat.

Documentarul „Приднестровье: русский форпост” („Transnistria: avanpost rusesc”) prezintă regiunea secesionistă ca fiind un stat cu toate atributele caracteristice unei țări; povestește unilateral despre războiul de pe Nistru; iar exponenți ai autorităților de la Tiraspol afirmă că „Transnistria niciodată nu s-a desprins de Rusia”; despre „raiul transnistrean” și renunțarea la semnarea Memorandumului Kozak, dar și declarațiile ultimative ale vicepremierului rus Dmitri Rogozin, adresate autorităților de la Chișinău.

Se cunoaşte că postul TV7 aparţine liberal – democratului Chiril Lucinschi, președintele Comisiei parlamentare pentru cultură, sport și presă. Tv7 retransmite postul rusesc NTV, controlat, în prezent, de autoritățile de la Moscova.