scena orasul demnitatiiConsiliul Marii Adunări Naţionale îndeamnă cetăţenii să susţină cu donaţii organizarea referendumului. În acest scop a fost deschis un cont bancar care să adune mijloace financiare necesare pentru procesul de colectare a semnăturilor.

„Facem apel către cetăţenii care sunt cu sufletul alături de acestă mişcare de eliberare a ţării de sub regimul oligarhic şi în măsura posibilităţilor să susţină organizarea referendumului naţional. Este o iniţiativă a poporului pe care vrem să o ducem la bun sfârşit în mod legal, cu susţinerea poporului. Nu avem nevoie de bani murdari, ci doar de susţinerea cetăţenilor”, a declarat secretarul Consiliului Marii Adunări Naţionale, Chiril Moţpan.

În aceste zile, membrii Consiliului continuă să aibă întâlniri în teritoriu cu reprezentanţii raioanelor care se implică în pregătirea referendumului. Deja s-au format mai multe echipe de susţinere, iar săptămâna viitoare vor fi organizate întâlniri în toate raioanele.

Precizăm că adunarea de constituire a grupului pentru iniţierea Referendumului republican, în cadrul căruia cetăţenii Republicii Moldova urmează să se exprime pe marginea modalităţii de alegere a şefului statului, va avea loc pe 1 noiembrie, ora 10:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Grupul nou format urmează să colecteze semnăturile privind desfăşurarea referendumului. Pentru iniţierea unui referendum privind modificarea Constituţiei în vederea alegerii şefului statului prin vot direct sunt necesare 360 de mii de semnături.

Pe lângă alegerea şefului statului, la referendum vor fi abordate şi chestiunile cu privire la limitarea imunităţii parlamentare, dar şi reducerea numărului de deputaţi.

Membrii Consiliului vin cu un apel către cetăţenii care vor să facă parte din grupul de iniţiativă. Astfel, doritorii pot trimite un mesaj cu datele de contact la numărul de telefon – 069 49 22 01 sau pe adresa de email: [email protected].

Sursa:jurnal.md

(17 accesari)