Contul de Facebook al Valeriei Novodvorskaia, spart de necunoscuți

Imagine postare

descărcareLa doar câteva ore înainte de funeraliile cunoscutei disidente ruse Valeria Novodvorskaia, pagina sa de Facebook a fost spartă de persoane necunoscute.

Cineva care se dă drept Valeria Novodvorskaia a postat mai multe mesaje injurioase. Acest lucru nu i-a lăsat indiferenți pe internauți, care au început să comenteze și să critice persoanele care administrează pagina fostei disidente.

În una dintre postări, persoana care se dă drept Novodvorskaia scrie: „Nu mi-am spart propriul cont și nu am crezut niciodată în Dumnezeu, m-am închinat întotdeauna vițelului de aur”.

Amintim că Valeria Novodvorskaia, militantă pentru drepturile omului, este condusă astăzi pe ultimul drum.

Ceremonia funerară a început la ora 10, ora Moscovei, la Centrul cultural „Saharov”. Ulterior, sicriul va fi depus la cimitirul Donskoe.

Jurnalista a încetat din viaţă pe 12 iulie, la 65 de ani. Novodvorskaia a murit la doar câteva ore după ce a fost internată într-un spital din Moscova, acuzând dureri acute la un picior.

Disidenta a fost operată de urgenţă, dar medicii ar fi constatat o infecție generalizată a sângelui şi nu au mai putut-o salva.

Între 1970 şi 1991, Valeria Novodvorskaia a fost arestată în numeroase rânduri pentru organizarea a peste zece reuniuni antisovietice.

A continuat să fie hărţuită şi după destrămarea URSS, iar în ultimii ani a fost una dintre cele mai acide voci la adresa lui Vladimir Putin.

sursa: jurnal.md