Corman: Ponta a păcălit electoratul din Republica Moldova cu Unirea

Imagine implicită

ICorman-vizita-Cahul-23.06.2014-7Președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Corman, a explicat declarațiile unioniste ale candidatului Partidului Social Democrat (PSD) la Președinție, spunând că Victor Ponta s-a folosit de “o aluzie neclară” pentru a atrage electoratul de dreapta.

“A făcut o aluzie așa neclară, pentru că are nevoie de votul de pe sectorul de dreapta. De fapt, el a făcut referire la o unitate a tuturor românilor, dar a lăsat loc de interpretari pentru a motiva o parte din electorat”, a declarat Corman într-o emisiune televizată din Republca Moldova.

Igor Corma este unul dintre liderii Partidului Democrat din Republica Moldova, cu care PSD a semnat un acord de colaborare la începutul lunii septembrie.
Afișele electorale ale PSD-ului în Republica Moldova promovează mesajul “Mândri că suntem europeni”, în timp ce în România apare mesajul “Mândri că suntem români”.

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, 87,25% din respondenții din România vor Unirea, iar 52% din respondenții din Republica Moldova sunt favorabili Unirii.

Ana Maria Lazar
Sursa: infoprut.ro