Corupție la Anticorupție. Șeful DGA Prahova și adjunctul IPJ, reținuți de DNA. Sunt verificate şi birourile de la Crimă Organizată

Imagine implicită

dna-critica-modificarile-codului-penal-238978Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova (DGA), Constantin Ispas, adjunctul șefului IPJ Prahova, Adrian Rădulescu, şi Emanuel Saghel, ofiţer al BCCO Ploieşti, au fost reţinuţi, luni seară, de procurorii DNA Ploieşti după mai multe ore de audieri. 

Cei trei poliţişti sunt suspectaţi că au divulgat informaţii secrete, că au primit mită, că au comis abuzuri şi că au apelat la şantaj şi la ameninţări pentru a forţa deschiderea unor dosare penale.

Actualizare 24.00 A fost reținut și adjunctul IPJ Prahova, Adrian Rădulescu, după mai mult de 12 ore de audieri.

Adrian Rădulescu este acuzat de cercetare abuzivă după ce el ar fi obținut o serie de denunțuri sub presiunea unor amenințări, scrie Agerpres.

Conform surselor citate, Adrian Rădulescu, în calitate de ofițer în cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) Ploiești, în prezent adjunct al IJP Prahova, și Constantin Ispas, ofițer de poliție cu gradul profesional de comisar șef și șef al Serviciului Județean Anticorupție Prahova din cadrul DGA, au folosit amenințări și promisiuni, pentru a determina trei persoane să formuleze denunțuri la adresa unor ofițeri de poliție de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Prahova, care au instrumentat un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Denunțurile obținute prin amenințările celor doi s-au materializat în constituirea a două dosare penale înregistrate la DNA — Structura Centrală, în cadrul cărora ofițerii DGA Ploiești au fost delegați să efectueze cercetări.

Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova (DGA), Constantin Ispas, şi Emanuel Saghel, ofiţer al BCCO Ploieşti, au fost reţinuţi, luni seară, de procurorii DNA Ploieşti după mai multe ore de audieri.

Sursa:digi24.ro