Basil-s-Cosmin-701x1024A făcut primii pași de dans la patru ani și de atunci el și baletul sunt o ființă. La numai 11 ani, îi place să spună că atunci când dansează plutește, într-o lume a lui, departe de uman și firesc. Este viața de fiecare zi a lui Cosmin, supranumit și „balerinul de mătase al României”, care a uimit o lume întreagă, iar acum se pregatește să plece la Viena, cu o bursă completă de studii.

Iși așaeză mâinile, iși ia poziția de început și zboară. Este momentul lui de libertate în care doar muzica îl ține de mână.

„Când eram mic, imi plăcea să dansez prin casă, ma ridicam pe vârfuri și părinții îmi ziceau că asta e o chestie neobișnuită la un băiat. Și s-au gândit să mă dea la balet”, spune Cosmin.

Primii pași de balet i-a facut la patru ani și de atunci el însuși e dans. Și-a uimit, rând pe rând, părinții, profesorii și colegii, iar talentul lui a depășit de mult timp granițele țării. Așa se face că „balerinul de mătase al României” se pregătește acum să plece la Viena, unde a primit o bursă completă de studii.

„În România, baletul este ca un fel de serbare. Nu are atâta promovare, încât să se bucure de el și oamenii care nu îl înțeleg”, mai spune tânărul.  Totuși, e o barieră pe care Cosmin a depășit-o cu 10 medalii și premii obținute după ore de muncă și de sacrificiu departe de zgomotul mediocrității.

Eforturile părinților și ale puținilor sponsori sunt singurele garanții că visul lui Cosmin nu se va pierde pe drum și că munca lui îl va duce acolo unde îi este locul.

Sursa: a1. ro

(218 accesari)