Cristian Tudor Popescu despre electoRata lui Ponta: Programul mită pentru naţiune. Aşa ceva vine dinainte de 1989, este sindromul buteliei

Imagine postare

download (1)„Programul mită pentru naţiune”, astfel a calificat editorialistul gândul Cristian Tudor Popescu decizia guvernului de a acorda facilităţi persoanelor care au credite şi un salariu de până la 1.600 de lei. Nu este însă o ”invenţie a lui Ponta”, a spus el, aceeaşi metodă fiind folosită de-a lungul ultimilor 25 de ani de toate guvernele, nici măcar Mugur Isărescu nerezistând să facă pomeni electorale.

”ElectoRata este un nou episod dintr-un program amplu pe care eu l-am văzut desfăşurat în ultimii 25 de ani. S-ar putea numi programul mită pentru naţiune. Nu e vorba de programul autostrăzi pentru oameni, locuri de muncă sau străzi de mai curate, este vorba despre programul mită pentru naţiune, episodul electoRata. Nu e invenţie a domnului Ponta. (…) Până şi Mugur Isărescu nu s-a sfiit să aplice programul mită pentru naţiune, pomeni. Nu a rezistat nici dânsul programului mită pentru naţiune. Au la dispoziţe banii, încearcă să câştige voturi”, a spus Cristian Tudor Popescu laGÂNDUL LIVE.

Editorialistul gândul a spus că, deşi măsura anunţată de guvern va produce o gaură în buget, ”intransigenţa” lui Victor Ponta nu mai este aceeaşi ca în cazul accizei la benzină care va fi introdusă de la 1 aprilie sub pretextul că o amânare ar avea efecte negative asupra bugetului.

”Măsura îi vizează pe oamenii săraci care văd că staul dă. Văd mărinimia lui Ponta. Aşa ceva vine dinainte de 1989, este sindromul buteliei. În fond e vorba de suta de lei a lui Nea Nicu. (…) Socoteala s-ar putea să fie destul de eficientă. Baza sunt săracii în general, până una alta electoratul majoritar”, a arătat Popescu.

În opinia sa o astfel de măsură nu trebuie aplicată nediferenţiat. ”De unde ştiu eu pentru ce au făcut oamenii ăştia credit. Poate şi-au luat o maşină peste posibilităţi. Poate cheltuielile le depăşeau posibilităţile, au făcut ceva nesăbuit, poate s-au întins mai mult decât le e plapuma. Nu poţi să faci nediferenţiat. Nu toţi cred că merită să fie ajutaţi. Cred că sunt oameni care au făcut credite care nu trebuiau făcute”, a mai spus el.

Sursa: gandul.info