Publicăm opiniile postate de mai mult jurnaliști, lideri de opinie și chiar simpli cetățeni.

Mariana Rață: Interceptarea de astăzi cu Andrei Năstase si mama sa e o PORCăRIE. Procuratura Generală are obligația urgentă să intervină și să răspundă la 2 întrebari.

1. Interceptările îi aparțin? Dacă da – în cadrul cărui dosar penal au fost realizate si cine a scurs aceste interceptări din dosar. De când este suspendat din funcție și ce dosar penal urmează să fie instrumentat pe numele acestei persoane care a făcut scurgeri din dosar?

2. Dacă interceptările nu îi aparțin, a fost pornit dosar penal pe faptul realizării unor interceptări ilegale. Cine le-a făcut? Ce riscă?

3. De ce, dracului, aceste interceptări care nu vorbesc absolut despre nimic de interes public, continuă să se afle pe un site obscur. Cine sunt proprietarii acestui site obscur?

Aceste interceptări nu mi-au zis absolut nimic despre Andrei Năstase, în schimb mi-au spus al dracului de multe despre viața privată a oamenilor din acest stat.

Natalia Morari: Dacă vrei să știi cum arată limita de jos a degradării morale, trebuie să vezi cum sunt linșați mediatic oponenții puterii în Republica Moldova.

Să faci publică o înregistrare audio a convorbirii private cu mama bătrână, care n-are cum să știe să folosească căi securizate gen Signal, Watsapp sau Telegram, trebuie sa fii мразь.

Trebuie să fii мразь să crezi că asemenea metode de luptă politică te fac mai puternic sau pot avea măcar o scuză. Trebuie să fii prost să nu înțelegi că însăși faptul că asemenea mârșăvenii apar DOAR la adresa oponenților puterii, vorbește de la sine despre adevărata față a acestei puteri, oricât de tare aceasta ar fi lustruita de holdinguri media.

Ion Terguță: Astăzi avem dovada că statul ăsta al nostru a murit. Un om a fost interceptat în timp ce discuta cu mama lui și nimeni nu a fost încă arestat pentru aceasta. CU MAMA DISCUTA.

Nu vindea rachete nucleare, nu făcea trafic de oameni sau droguri, nu făcea sex. Vorbea cu mama lui. Pe cine trebuie sa-l intereseze ce discutăm noi cu mamele noastre?

Vlad Olarescu, fost jurnalist la Literatura și Arta, plecat în SUA: Mihăeș Roman, răspunde! De când și la indicația cui se țese capuri de acuzare și „compromaturi” din lacrimile și „of-urile” mamelor noastre?!

De când răspunde. Noi așteptăm explicația ta sinceră. P.S. Aici, în Louisiana, SUA, e 4.25 dimineața. Răspunde, ca să prind și eu măcar o oră de somn….

Nicolae Josan: Andrei Năstase – Moartea “PlahoDon”-ului. De aceea și turbă “pahan”-u, și-și asmută sculele să atace în stânga și în dreapta. Toată aceasta agonie dovedește încă odată ca ARDE TARE, și că li se apropie Sfârșitul.

Sursa:jurnal.md