Cu demnitate și adevăr, cetățenii Republicii Moldova își iau țara înapoi!

Imagine implicită

mitimgAcum cîteva minute Platforma Civică Demnitate şi Adevăr a lansat, în cadrul unei conferinţe de presă un Apel cu privire la acţiunea de protest preconizată pentru 7 iunie 2015, la orele 12 în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

APEL

Concetăţeni!

Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” face apel către toţi cetăţenii Republicii Moldova să participe masiv la mitingul din 7 iunie 2015 ca  unica modalitate de eliminare de la guvernare a clanurilor mafiote şi oligarhice. Acțiunea va purta un caracter eminamente paşnic și se va desfășura în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cu începere de la orele 12.00.

La miting vor fi abordate câteva subiecte vitale pentru  cetăţenii Republicii Moldova, printre care:

Demascarea întregii clase politice, care a participat, direct sau indirect, la „furtul miliardului”, numit jaful secolului.

Cererea, în forma ultimului avertisment, de demisie a principalilor factori de decizie, care au asistat sau favorizat beneficiarii jafului, şi anume Procurorul General, Guvernatorul Băncii Naţionale, Şeful CNA, Preşedintele Curţii de Conturi.  

Tragerea la raspundere penală a tuturor celor care nemijlocit au semnat documentele ce au condus la devalizarea celor trei bănci.

Constituirea consiliilor civice locale de către susţinătorii şi simpatizanţii Platformei DA, ca structuri informale asociate, care împărtăşesc valorile Manifestului Platformei DA din 24 februarie 2015.

Aprobarea Rezoluţiei cu privire la alegerile locale din 14 iunie, care va conţine recomandări privind opţiunile alegătorilor.

Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”, împreună cu participanţii la miting, își propune de-oligarhizarea și de-off-shorizarea sistemului bancar şi a mass-media, reformarea temeinică a sistemului de drept și restabilirea democraţiei veritabile.

În acest context, facem Apel către toate segmentele sociale să se alăture demersului Platformei Civice Demnitate și Adevăr.

Solicităm, în mod special, prezența la manifestația anunțată a posturilor publice de radio și televiziune, a mijloacelor de informare în masă independente atît din Republica Moldova, cît și din străinătate pentru a reflecta evenimentul ce va purta un  caracter pașnic și civilizat.

Cu demnitate și adevăr, cetățenii Republicii Moldova își iau țara înapoi!

Grupul de iniţiativă al Platformei DA

 Chișinău,  03 iunie 2015