Cum arată 120000 oameni sau etalonul în calcularea numărului de oameni ieșiți în stradă

Imagine postare

kim-il-sung-square-demonstration-pyongyang-2012Ca să socoți câți oameni ies în stradă, trebuie să ai un punct de reper sau un etalon, ca să poți compara. Scriu acest articol în legătură cu cifra anunțată de o sută de mii de oameni care ar fi ieșit la marea adunătură națională.

În capitala Republicii Democrate a Coreii de Nord, partidul a cerut un miting de 120 mii oameni. Pot să vă asigur că atâția au ieșit. Nici mai mulți, nici mai puțini. Din această cauză, socot că pozele de la acel miting pot fi folosite drept etalon atunci când estimăm numărul de oameni ieșiți în stradă.

Iată, stimați cititori, cum arată o mulțime de 120 mii oameni (socotiți cinstit):

north-korean-demonstration-against-the-south-pyongyang-2012

1456503297

north-korean-military-pyongyang-2012

În cristalografie există noțiunea de cea mai densă împachetare. Așa se numește structura cristalină care ocupă cel mai mic volum într-o configurație și o sumă de elemente date. Cu alte cuvinte, mai mult nu mai poți băga în ea.

Mitingurile nord coreene sunt bune prin faptul că suprafața e ocupată de manifestanți maximum de dens. Fără o crăpătură măcar – doar căi tehnice de evacuare a manifestanților cărora li s-ar putea face rău. Și nici cu cifrele nu au probleme – pot scoate și un milion în stradă, fără a fi nevoie să inventeze ceva nou. Dacă au zis că au scos 120 000 – fiți siguri, în poză sunt exact 120 000. Iată de ce aceste imagini pot fi folosite ca etalon în estimarea demonstranților de al alte mitinguri.

Iată comparația dintre piața Kim Il Sung și Piața Marii Adunări Naționale:

kim-il-sung-satelite-1

pman-satelite-1

Deci vedeți, dragi cititori, că această mulțime răzlețită nicidecum nu poate constitui 100000 oameni, pentru că maximum în piață încap ~55000 oameni, dacă nu calcă pe gazoane și dacă au densitatea pe care o vedeți în imaginile din Coreea. Dar având în vedere că în piață oamenii au putut dansa hora, și erau o grămadă de spații libere, iar piața nu a fost încărcată complet până la margini, cifra noastră poate scădea la 35000. Ăsta-i numărul maxim de oameni în imaginea de mai jos, și trebuie să recunosc, e o cifră mare, având în vedere cât de nepopulară este ideea integrării europene în urma guvernării pro-europenilor.

marea-tradunare-nationala

Că doar nu credeați că au stat câte 5 oameni pe metru pătrat, așa cum spune versiunea oficială?

sursa:  http://badan.wordpress.com