Iulian HerţanuCumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost adus, joi dimineaţă, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), el urmând să asiste la percheziţia informatică a calculatoarelor ridicate în timpul percheziţiilor, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul DNA.

Iulian Herţanu a fost adus la DNA Bucureşti pentru că la structura centrală există aparatura necesară pentru a fi făcută percheziţia informatică.
Cumnatul premierului este adus la DNA Bucureşti pentru a doua zi, consecutiv, el fiind prezent şi miercuri în faţa anchetatorilor.

Herţanu a fost arestat preventiv în 18 februarie, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă. În acelaşi dosar, au fost fost puşi sub control judiciar deputatul Sebastian Ghiță, deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum şi omul de afaceri Liviu Munteanu.
Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma au sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu ca să acceseze şi să primească fonduri europene în cadrul contractului de extindere a reţelei de canalizare din oraşul Comarnic, proiect în valoare de aproape zece milioane de euro.

Sursa:mediafax.ro

(72 accesari)