Dan Motreanu, audiat la DNA

Imagine implicită

motreanuDeputatul PNL Dan Motreanu, vicepreședinte al Camerei Deputaților, s-a prezentat joi la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Dan Motreanu a fost pus sub acuzare săptămâna trecută pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire a influenței și autorității conferite de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a unui folos necuvenit și spălarea banilor.

Deputatul este cercetat în dosarul în care este urmărit penal George Scutaru, fost consilier prezidențial, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.
Potrivit DNA, în cursul anului 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală — denunțător în dosar — a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

„Din banii primiți, aproximativ 700.000 euro, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-a dat lui George Scutaru, la data faptelor deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid (inculpat în prezenta cauză), suma de 170.000 euro, iar suma de 250.000 euro i-a fost remisă lui Dan Motreanu, ambele sume fiind date în același scop, respectiv pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale) a candidaților partidului din care fac parte cei doi. Există date că proveniența și modul în care s-au obținut banii erau cunoscute exact de cei doi beneficiari ai sumelor de bani”, susțin procurorii.

Sursa:agerpres.ro