Decizia CCA întâmpină în continuare rezistență

Imagine postare

cca_antena_2_97344300CCA obligă televiziunile să transmită din 1 aprilie  30 la sută producție proprie. Chiar dacă hotărîrea există din 2006, subiectul stîrnește nemulțumiri din partea patronilor de televiziuni.

Nicolae Damaschin, membru al Consiliului Coordonator susține că dezvoltarea pieții media trebuie să se efectueze pe etape, altminteri riscăm să rămînem cu 2-3 televiziuni.   ”Dacă spațiul publicitar ocupă 22% din emisie, atunci 30% de producție autohtonă este prea mult”, a spus Damaschin în cadrul unei emisiuni la JurnalTV.

Angela Aramă, unul dintre autorii Codului Audiovizualului, îl contrazice, precizînd că decizia a fost adoptată în 2006 și de atunci nu s-a încetat să se retransmită programe străine, care parazitează. În aceeași ordine de idei, membrul CCA, Dinu Ciocan afirmă că “problema constă în nedorința de a realiza ceva nou. Nu e vorba de bani”.

Într-o scrisoare adresată Consiliului Coordonator al Audiovizualului, președintele comisiei parlamentare mass-media, Chiril Lucinschi, afirmă că decizia care prevede ca posturile TV să difuzeze 30 la sută produs autohton contravine legislaţiei. În cadrul aceleași emisiuni, el a declarat că nu se împotrivește acestei hotărîri și neagă categoric că ar proteja vreun post TV.

Decizia care prevede că posturile de televiziune trebuie să transmită 30 la sută produs propriu a fost făcută publică cu un an înainte de a fi adoptată.