465x0_aeroportCurtea Constituțională a declarat admisibilă sesizarea liberalilor reformatori de a suspenda decizia de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Totodată CC a hotărât să suspende „acţiunea Hotărârii Guvernului din 30 mai 2013 cu privire la aprobarea concesionării activelor ÎS „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi a condiţiilor concesionării acestora, până la soluţionarea în fond a cauzei cu emiterea unei decizii sau hotărâri definitive“.

Curtea argumentează că astfel vor fi evitate prejudiciile și consecințele negative iminente pentru securitatea economică sau financiară a statului.

Expertul economic, Gheorghe Costandachi a comunicat pentru glasul.md că reacția Curții Constituționale este una salutabilă. „Probabil că au dubii privind concesionarea Aeroportului, dar fraudele încă n-au fost depistate. Ne putem aștepta la o eventuală anulare a deciziei de concesionare”, afirmă expertul. Potrivit calculelor efecuate de Costandachi, Aeroportul Internațional Chișinău nu a avut motive de a fi dat în concesiune.

Surse neoficiale spun pentru Adevărul că există probabilitatea de a stîrni nemulțumiri din partea rușilor, fiind blocat deocamdată accesul investitorilor.

Menționăm că Aeroportul Internațional Chișinău a fost dat în concesiune unei companii ruse, administrată de frații Habarov din Daghestan, pe o perioadă de 49 de ani la începutul lunii septembrie.

(267 accesari)