Decizia judecătoriei: 20 de zile de arest pentru șoferul implicat în accidentul cu procurorul Garaba

Imagine postare
foto: jurnal.md

foto: jurnal.md

Judecătoria Buiucani a decis că Gheorghe Munteanu, șoferul acuzat că l-ar fi maltratat pe președintele Consiliului procurorilor, Iurie Garaba, va sta închis încă 20 de zile. Decizia instanței poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău. Gheorghe Munteanu este învinuit de huliganism și pledează în continuare nevinovat.

Procurorii solicitaseră un mandat de arest pentru 30 de zile.„Noi am argumentat de ce nu poate fi cercetat în libertate. Toate amănuntele nu pot să le indic pentru că este secretul anchetei. Se va dispune efectuarea expertizei judiciare pentru a stabili circumstanțele cazului. Au fost audiați martorii din ambele părți. Sunt foarte multe contradicții între argumentele martorilor”, a precizat procurorul.

Avocatul lui Gheorghe Munteanu a menționat că va ataca decizia judecătorului de la Buiucani. „Nu este o decizie corectă. Nu există vreo probă că clientul meu va încerca să se eschiveze de la anchetă sau că va încerca să influențeze martorii”, a precizat avocatul.

Acum două zile, președintele Consiliului Procurorilor, Iurie Garaba, a fost implicat într-un accident rutier pe Calea Ieşilor, iar celălalt șofer, Gheorghe Munteanu, a fost reținut de poliție pentru că l-ar fi lovit pe Garaba. Informația a fost făcută publică de liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, abia după care Procuratura Generală a emis un comunicat de presă despre accident.

sursa: jurnal.md