Oamenii au manifestat „împotriva instaurării regimului de tiranie și teroare în Republica Moldova și a campaniei grupării financiar-politice (partidul) „Șor” de a corupe alegătorii de peste hotare în preajma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019”.

Protestatarii din diaspora au adoptat o rezoluție cu privire la chestiunea electorală în Republica Moldova, ale cetățenilor moldoveni din orașele Torino, Padova, Venezia-Mestre, Republica Italiană.

1. Condamnăm modificarea defectuoasă a Codului electoral și adoptarea sistemului electoral mixt care știrbesc dreptul la vot al cetățenilor moldoveni de peste hotare și favorizează alegerea nereprezentativă a deputaților într-un singur tur de votare.

2. Atenționăm autoritățile de stat ale Republicii Moldova că menținerea la putere a regimului oligarhic de la guvernare în baza unor alegeri fraudate din start se va solda cu alegerea unui Parlament nereprezentativ și formarea unui Guvern fără legitimitate care nu vor fi recunoscute de comunitatea internațională.

3. Condamnăm anularea nelegitimă a rezultatelor alegerilor din 3 iunie 2018 a primarului general al municipiului Chișinău;

4. Atenționăm opinia publică din țară și de peste hotare că eventualele încercări ale autorităților de stat, constituite în baza unor alegeri fraudate, de a denunța Acordul de asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova, de a federaliza republica și a legifera staționarea trupelor militare străine pe teritoriul național pot avea urmări dintre cele mai grave atât pentru populația republicii, cât și pentru situația regională de securitate;

5. Facem apel la unitatea și solidaritatea forțelor patriotice și pro-europene din Republica Moldova în vederea pregătirii inteligente, organizate și combative pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 ce vor avea o importanță existențială pentru viitorul nostru național și european;

6. Facem un ultim apel către Parlamentul Republicii Moldova să abroge neîntârziat Legea nr. 154 din 20 iulie 2017 privind sistemul electoral mixt de vot și să organizeze viitoarele alegeri parlamentare în baza sistemului electoral proporțional, în conformitate cu normele de drept internațional privind dreptul la vot, recomandările Comisiei de la Veneția și altor instituții europene privind sistemul electoral din republică.

Polițiștii italieni s-au apropiat de protestatari și au văzut că aceștia manifestă pașnic. În acest timp polițiștii și-au scos căștile de protecție și și-au pus beretele. Moldovenii i-au aplaudat și au scandat „Bravo! Poliția e cu noi”.