Declarația de independență a borfașului român față de Europa

Imagine implicită

Marele Ventriloc și-a trimis păpușa delabrată să dea cu bâta în vitrina cu cristaluri a Europei. De obicei împiedicată și timorată de vidul interior, neînstare să articuleze o singură frază coerentă care să vină din dumneaei, doamna a mâncat jăratic și a citit coerent, rece, calculat și fără nicio gafă declarația de independență a borfașului român față de Europa.

Ironizată în permanență că ar fi slabă de minte, suspectată constant de analfabetism funcțional, vânată de presă pentru poticnirile intelectuale, doamna Dăncilă s-a transformat într-o fiară de partid, care „nu dă socoteală” nimănui din afara țării, care nu răspunde carevasăzică decât în fața Marii Adunări Naționale.

De acum nu mai e un secret pentru nimeni, intențiile guvernării de la București sunt clare: decuplarea României de Uniunea Europeană a început în această zi, la Strasbourg. După Polonia și Ungaria, România este țara problemă a Uniunii.

Am văzut în plenul de la Strasbourg un grup organizat de autointitulați patrioți români care-și „apărau” chipurile țara. Care țară? În niciun caz România în care trăim cu toții. Țara pe care o apără dulăii lui Liviu Dragnea este cea în care domnește supremația pulanului. În care se bat și se gazează femei, bătrâni și copii deopotrivă. În care se asmut oamenii unii împotriva altora pentru a satisface setea de sânge a unor bătrâni securiști. În care se restrâng drepturi și libertăți cetățenești. În care un grup de borfași își consfințește prin lege dreptul strămoșesc de a fura. Legea pământului: fură-i pe proștii care te votează!

Am văzut în plenul de la Strasbourg și niște buni români: olandezul Frans Timmermans sau nemțoaica Ska Keller. Aceștia nu au vorbit despre țara în spatele căreia se ascund patrihoții de la București, ci despre oameni. „Legalizați corupția, ceea ce îi va face pe oameni să iasă în stradă. În loc să-i ascultați pe protestatari, ați trimis jandarmii să îi bată și să dea cu gaz lacrimogen. Cetățenii români nu cer decât libertate, nediscriminare și libertate de întrunire. Sunt foarte importante aceste libertăți civile. Trebuie să apărăm drepturile cetățenilor români și ale tuturor cetățenilor europeni”, i-a transmis Ska Keller premierului român Viorica Dăncilă. Aceasta n-a înțeles nimic. Un dialog al surzilor. Doamna Dăncilă n-a venit la Strasbourg să-și apere cetățenii, ci să-și apere Cetățeanul. Drepturile „milioanelor de români aflați sub monitorizarea serviciilor secrete” (?!) se reduc la o singură persoană. Pentru un singur om s-a organizat această mare desfășurare de forțe. Marele Ventriloc aproape a reușit să-și ducă la bun sfârșit proiectul său de țară: scoaterea României din UE ca să-și salveze pielea. Un om, aflat în buza pușcăriei, deraiază o țară. Un inculpat, acuzat de UE că i-a furat banii, ne scoate din UE ca să rămână el și cu banii, și cu libertatea.

Depinde de cetățenii României să-și dea seama cât de mare este pericolul în care ne aflăm. Văd că o mulțime de rătăciți semnează petiții pentru ieșirea din UE, iar la televizor și pe rețelele sociale s-a repornit propaganda antioccidentală, susținută de data aceasta de la nivel de stat, de guvern și de partid. Din cutia cu monștri ies tot felul de securiști vechi și noi care cer Roexit, adică „independență” față de „Înalta Poartă”. Imaginați-vă cum ar arăta România cu acești nebuni iresponsabili jucându-se cu țara în afara UE. Cum va arăta viața cetățeanului obișnuit fără să aibă posibilitatea de a călători, de a munci, de a studia liber în Europa. Cum ar fi arătat economia fără miliardele de euro trimise de muncitorii români plecați la muncă în străinătate. Cum ar arăta industria românească fără piață comună etc.

După experiențele avute cu Polonia și Ungaria, ne rămâne speranța că Bruxelles-ul se va lupta mai mult pentru România. „Nu vă ascundeți după țară, nu vă ascundeți după popor”, spune Frans Timmermans, adresându-se PSD. Putem înțelege din toate declarațiile dlui Timmermans că UE nu va abandona România câtă vreme vor fi suficient de mulți români care se vor lupta pentru drepturile și libertățile lor, pentru statul de drept și pentru valorile occidentale.

„Românii adevărați sunt cei mulți care ne-au votat, nu cei puțini care dezinformează”, a replicat europarlamentarul Puiu Pașcu, divizând din nou țara între „românii noștri” și „românii ceilalți”. Nebunia acestor oameni ne-a întors în anii național-ceaușismului, la agenturili străine și la „nu ne spune nimeni nouă ce să facem la noi în țară”. Asta în timp ce populația în numele căreia declama suveranitatea Nicolae Ceaușescu orbecăia în beznă, foamete și teroare. Azi, în libertate, o parte dintre români („mulți”, dacă ar fi să-l credem pe dl. Pașcu) aleg de bunăvoie bezna. E bezna gândirii, a compromisurilor morale și a complicității lucrative cu regimul. Nu e nicio surpriză că, pe măsură ce regimul Dragnea ne va îndepărta de Vest, tot mai mulți vor vedea lumina de la Răsărit.

Sursa:republica.ro