RM-SI-UE

Republica Moldova a rămas fără Guvern, tocmai cînd înregistra progrese pentru liberalizarea regimului de vize, se menționează într-o declarație semnată de oficialii europeni.

Comisarii Europeni Stefan Fule și Catherine Ashton au lansat o declarație comună în care menționează că au luat act de votul de neîncredere acordat ieri în ședința Parlamentului. Momentul s-a produs atunci cînd Republica Moldova ducea negocieri ambițioase cu Uniunea Europeană, privind Acordul de Asociere UE-R. Moldova.

Facem apel către grupurile politice, inclusiv cele neafiliate din Parlamentul R. Moldova, să se angajeze fără întârziere în dialog, în vederea construirii unei majorități puternice și stabile pentru promovarea valorilor democratice și a statului de drept, precum și urmarea căii spre asocierea politică și integrare economică cu UE, în beneficiul cetățenilor de Republica Moldova”, au conchis sursele.

Menționăm că Preșesintele Nicolae Timofti i-a invitat la o ședință pe foștii lideri ai Alianței pentru a face consultări privind desemnarea noului prim-ministru.

(261 accesari)