Deputat PLDM: Cererea de aderare a Moldovei la UE ar putea fi respinsă

Imagine implicită

Moldova-UE-steaguri_ziuaveche_roVicepreședintele liberal-democraților Valeriu Streleț afirmă că actuala guvernare nu se va grăbi să depună cerere de aderare la Uniunea Europeană în timpul apropiat. Deputatul a explicat în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune că există semnale care atestă că cererea ar putea fi respinsă de oficialii europeni, notează NOI.md.

Potrivit politicianului, deocamdată continuarea agendei europene și implementarea Acordului de asociere constituie prioritățile guvernării pentru acest an.

„Cred că decizia de depunere a cererii de aderare o vom lua mai încolo. Firește că această decizie va fi coordonată și cu partenerii noștri europeni. Avem voința de a merge ferm spre UE, dar există nişte semnale că ar putea să apară discuţii contradictorii şi cererea să fie respinsă. Depunerea cererii nu ne va acorda imediat statutul de ţară candidat. Cu toate acestea, vom continua parcursul european, implementarea prevederilor Acordului de asociere”, a declarat Streleț.

Anterior, atît premierul Iurie Leancă, cît și ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman, au declarat că autoritățile vor depune cerere de aderare la UE în 2015.

SURSA: NOI.MD
Autor: Ana Olaru