ludovic orbanCreditul în valoare de 150 de milioane de euro, care urmează să fie acordat Republicii Moldova de către România, va ajunge în buzunarele oligarhului Vladimir Plahotniuc, este de părere deputatul român Ludovic Orban.

Orban nu a susținut în Parlamentul de la București acordarea acestui credit, deoarece consideră că o bună parte din bani nu vor ajunge acolo unde le este destinația.
„Am fost luat la ‘trei-păzește’ pentru că nu am votat Legea prin care România acordă un împrumut de 150 de milioane de euro Republicii Moldova. I-aș întreba astăzi pe cei care m-au criticat, ce mai au de spus acum, după dărâmarea guvernului pro-european Streleț de către oligarhul cu apucături de racket Vlad Plahotniuc, șeful Partidului Democrat, partenerul de nădejde a lui Victor Ponta și al lui Sebastian Ghiță”, a declarat vicepreședintele Partidului Național Liberal.

Fostul ministru român al Transporturilor crede că o parte din acești bani vor ajunge în buzunarele lui Plahotniuc, care controlează Republica Moldova.

„La ora actuală, oligarhul, care este în mod evident și în spatele arestării lui Vlad Filat, este omul forte care face cărțile în vederea formării noului guvern de la Chișinău, cel care va folosi banii dați de România. Nu cumva banii contribuabilului român vor ajunge pe mâna unui guvern pro-rus? Nu cumva o parte din banii noștri vor ajunge și prin buzunarele lui Plahotniuc? Și de acolo prin buzunarele unor prieteni din România ai lui Plahotniuc?”, a mai menționat acesta.

După ce a fost aprobat și de către Parlamentul de la Chișinău, creditul urmează a fi acordat în trei tranșe, a câte 60, 50 și 40 de milioane de euro. Primii bani urmează să ajungă la Chișinău până la sfârșitul acestui an.

Sursa:independent.md

(28 accesari)