Deputat român: „RM se îndreaptă spre o dictatură şi nu poate fi un partener viabil al UE; Votul din Parlament arată că Plahotniuc este în tandem cu Dodon pentru a menţine la putere o mafie politică”

Imagine implicită

Cei 74 de deputaţi care au votat modificarea sistemului electoral din Republica Moldova transmis cel mai clar mesaj cu privire la viitorul acestei ţări. Astfel, Republica Moldova se îndreaptă către o dictatură şi nu poate fi un partener viabil al UE. Declaraţia a fost făcută de legislatorul de la Bucureşti Matei Adrian Dobrovie.

Totodată, deputatul român spune că votul din Parlamentul de la Chişinău demonstrează că oligarhul Vladimir Plahotniuc lucrează în tandem cu preşedintele Dodon pentru a menţine la putere o mafie politică.

„Cei 74 deputaţi (falşi pro-europeni şi pro-ruşi) care au votat schimbarea sistemului electoral din Republica Moldova au transmis cel mai clar mesaj cu privire la viitorul acesteia. Republica Moldova se îndreaptă către o dictatură şi nu poate fi un partener viabil al UE. Decizia arată fără echivoc că sub pretextul apropierii de UE, oligarhul Vladimir Plahotniuc lucrează în tandem cu preşedintele pro-rus Igor Dodon pentru a menţine la putere o mafie politică, pentru a perpetua corupţia endemică şi practicile de capturare a instituţiilor”, a adăugat deputatul român Matei Adrian Dobrovie.

În aceste condiţii, deputatul USR afirmă că „începând cu 20 iulie, Republica Moldova s-a reintegrat în spaţiul ex-sovietic gri, unde puterea este exercitată de o elită cleptocratică şi coruptă, cetăţenii sunt doar o masă amorfă care nu pot sancţiona actele guvernării”.

Legislatorul Matei Adrian Dobrovie mai spune că susţine decizia PPE, cel mai mare şi mai influent partid politic de centru-dreapta la nivel european, care solicită Comisiei Europene să oprească orice finanţare pentru ţara noastră şi să reevalueze Acordul de Asociere UE-RM.

„Susţin decizia PPE de a solicita UE să întrerupă finanţarea acordată Republica Moldova. Cetăţenii Republica Moldova au nevoie de bani europeni, dar banii nu vor ajunge la aceştia dacă sunt gestionaţi de o elită politică care nu respectă practicile democratice şi care s-a remarcat prin furturi masive din băncile de la Chişinău. Solicit autorităţilor române să adopte o decizie similară în ceea ce priveşte asistenţa”, a declarat parlamentarul român.

Sursa:jurnal.md