O victorie a lui Andrei Năstase în cadrul alegerilor din Chișinău ar fi și o șansă de a elimina actuala putere de la Chișinău, reprezentată de oligarhul Vladimir Plahotniuc, în cadrul alegerilor parlamentare din toamna. Este opinia deputatului român Matei Dobrovie, care și-a manifestat sprijinul pentru candidatul comun al forțelor de dreapta.

El a făcut o comparație între protestele din România și Republica Moldova, care au furnizat și forțe politice noi în cele două state.

„În România, în urma protestelor a apărut USR, iar în R. Moldova Platforma Demnitate și Adevăr a înțeles nemultumirea populatiei, s-a transformat în partid politic si reprezintă acum, împreună cu PAS, principala forță de opoziție din Moldova. Liderul protestelor de acum 3 ani, Andrei Nastase, candidează pentru primăria Chișinău. Andrei reprezintă o șansă reală de a-l opri pe Plahotniuc să preia controlul capitalei. Mai mult decât atât, o victorie a lui Andrei Năstase ar știrbi din imaginea de invincibil a oligarhului, crescând șansele eliminării acestuia de la putere la alegerile parlamentare din toamnă.”, a menționat deputatul Dobrovie.

El a amintit și despre faptul că „Andrei Năstase este cel ce a avertizat constant cetățenii în legătură cu furtul miliardului, ceea ce a dus la noi proteste masive”.

„Puterea a reușit să-i mențină în libertate pe autorii cunoscuți ai jafului și, într-un mod cinic, a transformat acel miliard lipsă în datorie publică. Cu alte cuvinte, cei cărora li s-au furat banii plătesc pentru acoperirea jafului, nu vinovații. În același timp, guvernul de la Chișinău cerșește în continuare bani de la UE. Cred că ar fi o greșeală majoră ca UE să deblocheze asistența financiară înainte de alegerile parlamentare, deoarece acest gest ar fi folosit ca o validare internațională a sistemului lui Plahotniuc”, a mai spus Matei Dobrovie.

Sursa:cotidianul.md

(10 accesari)